News Flash:

Sucul de afine stimuleaza memoria

30 Ianuarie 2010
3507 Vizualizari | 0 Comentarii
Sucul de afine stimuleaza memoria
Un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, stimuland capacitatea de rememorare a creierului, potrivit unui studiu american, ale carui concluzii au fost publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry, informeaza dailymail.co.uk. Potrivit expertilor americani, sucul de afine are efecte benefice asupra capacitatii de rememorare, chiar si in cazul persoanelor a caror memorie a inceput sa prezinte sincope. Voluntarii pensionari care au participat la acest studiu si-au imbunatatit cu 40% scorurile obtinute la diverse teste de memorie, dupa ce au consumat un pahar de suc de afine in fiecare zi, timp de 12 saptamani. Rezultatele acestui studiu sugereaza faptul ca aceste fructe, despre care expertii afirma ca au capacitatea de a stimula puterea de concentrare si contribuie la prevenirea aparitiei unor afectiuni cardiace si a cancerului, ar putea constitui o metoda eficienta pentru mentinerea prospetimii mintii. Cercetatorii americani le-au cerut voluntarilor sa participe la cateva teste de memorie si sa consume cate un pahar de suc de afine in fiecare zi. Dupa trei luni, memoria lor a fost din nou testata, iar scorurile obtinute au fost, in medie, cu 40% mai bune decat rezultatele obtinute la testul initial. Voluntarii au obtinut rezultate cu 33% mai bune la parametrul "capacitate de memorare" si semnificativ mai mari in ceea ce priveste rezultatele generale, comparativ cu rezultatele obtinute de voluntarii din grupul de control, care au consumat suc de grepfrut in timpul perioadei de monitorizare. Cercetatorii americani de la Universitatea din Cincinnati au atribuit aceasta imbunatatire a memoriei unor compusi prezenti in fructele de afine, denumiti antocianine. Responsabili si pentru culoarea inchisa a fructelor de afine, acesti compusi sunt eficienti si in prevenirea unor boli, precum maladiile cardiace, cancerul, maladia Alzheimer si diabetul. In ceea ce priveste memoria, antocianinele faciliteaza schimbul de influxuri nervoase intre celulele cerebrale si protejeaza aceste celule ale creierului de procesele neurodegenerative. In 2009, un studiu britanic a relevat faptul ca flavonoizii din aceasta clasa de pigmenti naturali din care fac parte si antocianinele, mentin prospetimea mintii, prin stimularea circulatiei sangelui si oxigenului la nivelul creierului. Alte fructe bogate in flavonoizi sunt capsunile, zmeura si fructele arborelui de cacao.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018976 (s)

loading...