Boli si tratamente

Sucul de rodie opreste migrarea celulelor canceroase

Publicat: 16 dec. 2010
7

Cercetatorii de la University of California din Los Angeles au descoperit ca acizii grasi din sucul de rodie opresc raspandirea cancerului de prostata in oase.


Sucul de rodii
are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase in organism si le slabesc reactia la stimulii chimici care duc la raspandirea lor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la University of California din Los Angeles. Acestia au aratat ca anumite ingrediente, precum acizii grasi, din sucul de rodie opresc raspandirea cancerului de prostata in oase. Ei spera ca acelasi efect poate fi constatat si în cazul altor tipuri de cancer.

Studii anterioare privind efectul sucului de rodii asupra raspandirii cancerului au fost subiect de controversa, intrucat cercetatorii nu au putut preciza care este mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic. Insa, autorii celui mai recent studiu spun ca au identificat acele componente care au efect asupra aderentei si miscarii celulelor.

„Este foarte îmbucurator pentru ca acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbunatati functiile si a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostata”, a spus doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a întrunire a Societatii americane de Biologie Celulara, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.

Totodata, aceleasi componente din suc modificate ar putea avea un impact mai mare asupra tratarii cancerului, deoarece genele si proteinele implicate în miscarea celulelor cancerului la prostata sunt în esenta aceleasi ca în cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.

Adauga un comentariu