News Flash:

Sucul de sfecla rosie - Cum trebuie preparat ca sa aiba efect vindecator cat mai rapid

24 Aprilie 2018
859 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6667 RON (-0.0010)
USD: 4.0359 RON (+0.0018)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Suc de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie obtinut prin stoarcere este resorbit foarte repede si fara efort in sistemul digestiv, de unde ajunge direct in sange si apoi in celulele somatice si cerebrale. Astfel, efectul sau vindecator este rapid. Sucul de sfecla rosie stimuleaza mentinerea tineretii si elasticitatii celulelor si peretilor vasculari, grabind in felul acesta procesele de vindecare.

Reguli generale la prepararea si utilizarea sucului

Efectul curativ si regenerator al sucului de sfecla este cu atat mai intens, cu cat este mai scurt contactul lui cu oxigenul, care produce procese oxidative ce reduc calitatea vitaminelor ingerate. Sucul trebuie baut imediat dupa stoarcere, incet, cu ajutorul unui pai. In functie de starea sanatatii, se beau cate 1-2 pahare pe zi. Sucul proaspat de legume se bea pe stomacul gol, cu 20 de minute inaintea unei mese principale, sau – intre mese – pentru forta si energie. Pentru un efect regenerator se poate administra o doza mai mare (minimum 1 pahar dimineata si 1 pahar dupa-amiaza), mai ales in timpul unor afectiuni acute, sau imediat dupa aceea. Efectul curativ al substantelor din sfecla rosie poate fi potentat combinand sucul de sfecla rosie cu putin suc proaspat de morcovi, de telina sau de mar. Pentru vindecare si intinerire, sucul de sfela rosie se poate consuma in combinatie cu sucul a 1/2-1 mar.

Suc de sfecla rosie: efect vindecator

  • stimuleaza functia ficatului si a fierii (protectia ficatului prin betanina/ colorant vegetal albastru-rosu)
  • sustine ‘’stabilirea’’ microorganismelor utile pentru sanatate in intestinul subtire si intestinul gros • are efect antibacterian
  • amelioreaza respiratia celulelor somatice si cerebrale;  stimuleaza, in general, procesele de functionare si de reglare si elasticitatea si mentinerea tineretii celulelor somatice si cerebrale • stimuleaza sistemul imunitar • are o componenta antitermica (scade febra)
  • stimuleaza diureza (eliminarea de urina)
  • etanseaza vasele sanguine si are un efect antisclerozant
  • sporeste vitalitatea si amelioreaza metabolismul substantei cerebrale • ajuta la regularizarea activitatii glandei tiroide
  • stimuleaza formarea sangelui.

Precautii

La unele persoane care consuma sfecla rosie, urina poate capata o culoare rosie, fenomen denumit beturie, care nu arata vreo afectiune sau intoxicatie, ci doar o incapacitate partiala a organismului de a asimila anumiti nutrienti din sfecla. Abuzul de suc de sfecla, peste 400 ml, poate duce la o paralizie temporara a corzilor vocale.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

precautii
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1716 (s) | 21 queries | Mysql time :0.025970 (s)