News Flash:

Sucurile industriale sunt iritante gastrice prin continutul de chimicale

24 Iulie 2006
790 Vizualizari | 0 Comentarii
•Sub nici o forma medicul nu recomanda populatiei sa consume sucuri industriale •"Recomandam populatiei sa consume, mai ales acum, ceaiuri din plante sau fructe uscate, facute in casa, precum si limonada pe care o poate face oricine acasa", a declarat dr. Carmen Manciuc

Pentru a-si potoli setea, mai ales pe timpul verii, populatia consuma cel putin un litru de suc pe zi, fara a tine seama ca sucurile industriale sunt nocive. Medicii de specialitate nu recomanda populatiei sa consume aceste sucuri, tocmai din cauza faptului ca irita stomacul si afecteaza ficatul. "Avand in vedere bombardamentul chimic la care este supus organismul, se inregistreaza o crestere a numarului de persoane cu cancer. Consumul indelungat de suc industrial este un cofactor al bolilor digestive. In nici un caz nu sunt recomandate sucurile industriale sau al celor care contin cofeina, deoarece sunt iritante gastrice prin continutul pe care il au si sunt total contraindicate", a declarat medicul Carmen Manciuc. Pe piata exista o gama diversa de asa-zise sucuri naturale, dar si acestea au in compozitie conservanti si indulcitori in cantitati mult mai reduse fata de sucurile industriale. Medicii sustin ca acestea nu au un efect atat de nociv asupra organismului ca sucurile industriale. "Sucurile naturale care se comercializeaza pe piata sunt cele mai apropiate de un suc natural obtinut prin stoarcerea unui fruct sau a unei legume. Fata de sucurile industriale, sunt mai putin periculoase prin cantitatea mai mica de conservanti si indulcitori. Recomandam populatiei sa consume, mai ales acum, ceaiuri din plante sau fructe uscate, facute in casa, precum si limonada pe care o poate face oricine acasa. Populatia trebuie sa aiba o alimentatie naturala, echilibrata in principii active, bogata in proteine, glucide si vitamine, diversa. Persoanele care au stare generala de slabiciune cauzata de scaderea magneziului din sange prin deshidratare trebuie sa consume suc de sfecla, rosii si morcov, telina, in amestec sau separat. Sucurile naturale, spre deosebire de cele produse pe cale industriala, contin un aport optim si echilibrat de vitamine", a spus dr. Manciuc. Nici apa minerala carbogazoasa nu trebuie consumata in exces de persoanele care stiu ca sufera de colite sau boli gastrice. Medicii recomanda ca, in aceasta perioada, sa se consume apa minerala care contine magneziu, dar nu in cantitati mari.
(M.O.,C.A.)
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4341 (s) | 22 queries | Mysql time :0.312953 (s)

loading...