Calatorii

Suedia pregăteşte măsuri mai dure în eventualitatea unui al treilea val al epidemiei de COVID

Publicat: 17 feb. 2021
femeiecu masca la gura care butoneaza telefonul
Suedia pregăteşte măsuri mai dure pe fondul temerilor autorităţilor privind un al treilea val al epidemiei de COVID

Suedia pregăteşte măsuri mai dure pe fondul temerilor autorităţilor privind un al treilea val al epidemiei de COVID. Printre propunerile prezentate de Guvernul Suediei se număra închiderea temporară a centrelor comerciale, a sălilor de sport dar şi a altor locaţii. De asemenea s-ar interzice accesul în locurile unde se poate produce aglomeraţie, cum ar fi parcurile publice. Executivul şi-a exprimat speranţa că propunerile vor intra în vigoare până pe 11 martie.

Recent, Suedia a prelungit recent până la sfârşitul lunii februarie interzicerea comercializării de alcool după ora 20:00. Totodată, companiile de turism au fost forţate recent să vândă mai mult de jumătate dintre locurile disponibile pe călătoriile cu autobuzul şi trenul pe distanţe mai mari de 150 de kilometri. Mai mult decât atât, autorităţile suedeze au impus test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară, începând de sâmbătă, 6 februarie.

Suedia pregăteşte măsuri mai dure în lupta cu epidemia de COVID

Guvernul Suediei a prezentat miercuri mai multe propuneri care ar permite închiderea temporară a centrelor comerciale, a sălilor de sport şi a altor locaţii pe fondul temerilor privind un al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Propunerile sunt în conformitate cu puterile temporar sporite asumate de guvern şi considerate necesare în eventualitatea unui al treilea val de contaminări.

Ele vin pe fondul îngrijorărilor formulate de guvern cu privire la răspândirea celor mai transmisibile tulpini de coronavirus.

„Suntem îngrijoraţi de situaţie. Nu este sigur cum se va dezvolta şi există riscul unui al treilea val”, a declarat ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă.

Noile propuneri vizează centrele comerciale şi locaţiile unde distanţarea socială este dificil de menţinut, cum ar fi saloanele de coafură, sălile de sport, centrele de înot şi restaurantele.

Autorităţile locale ar putea, de asemenea, interzice accesul în locurile unde se poate produce aglomeraţie, cum ar fi parcurile publice.

Guvernul şi-a exprimat speranţa că propunerile vor intra în vigoare până pe 11 martie.

Suedia a înăsprit recent măsurile luate împotriva răspândirii noului coronavirus

Executivul suedez a prelungit recent până la sfârşitul lunii februarie interzicerea comercializării de alcool după ora 20:00.

O altă măsură recentă a fost cea de a împiedica companiile de turism să vândă mai mult de jumătate dintre locurile disponibile pe călătoriile cu autobuzul şi trenul pe distanţe mai mari de 150 de kilometri.

Suedia şi-a înăsprit treptat măsurile luate împotriva răspândirii noului coronavirus, printre acestea numărându-se limitarea la opt a numărului de persoane la reuniunile publice.

Până ieri, Suedia înregistrase aproximativ 617.000 de cazuri de COVID-19 şi 12.487 de decese asociate acestei boli la o populaţie de 10,3 milioane de locuitori.

Suedia a impus test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară

Începând cu data de 6 februarie, Suedia a impus test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară. Astfel, toţi călătorii care vor să intre pe teritoriul Suediei vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, au anunţat autorităţile suedeze, în contextul în care se încearcă oprirea răspândirii variantelor mai contagioase ale coronavirusului.

Există totuşi şi o serie de excepţii care vor putea scăpa de această nouă regulă. Sute de români se încadrează în această categorie. Mai exact, potrivit informării transmise de Guvernul suedez, excepţii se vor face pentru lucrătorii transfrontalieri şi pentru străinii rezidenţi în Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli.

Adauga un comentariu