Actualitate

Suflete chinuite! Doi copii sunt crescuti intr-o casa parasita! Zile intregi stau fara mancare, impreuna cu parintii lor – GALERIE FOTO

Publicat: 14 nov. 2016
@ In prag de iarna, doi copii impreuna cu parintii locuiesc intr-o casa parasita de la marginea Iasului @ Nu au niciun venit si deseori raman fara mancare, zile intregi @ Povestea familiei este de-a dreptul emotionanta @
 
Intr-un bordei de la marginea comunei Grajduri, de vreo trei luni isi duc viata patru suflete. Povestea lor este una destul de complicata. De loc, Claudia si Giorgica sunt de pe undeva de langa Hirlau, insa soarta a facut ca ei sa poposeasca cu doi copii in brate intr-o casa parasita din comuna Grajduri. Astfel, Claudia Georgescu, o tanara mama in varsta de 20 de ani, si Giorgica Balan, tatal copiilor, locuiesc de mai bine de trei luni intr-o casa batraneasca ce sta sa cada.

Au locuit o vreme cu chirie, la Iasi, dar a mai venit un copil pe lume si nu s-au mai putut descurca. Acum, cei doi parinti se chinuie sa aiba cele necesare pentru copii lor. Au doi baietei, Claudiu, in varsta de un an si patru luni, si Vladut, de aprope cinci luni. Ieri, reporterii BUNA ZIUA IASI au mers in casa familiei si au aflat o poveste de viata trista. Tatal copiilor nu era acasa, mai munceste prin sat pentru o bucata de paine si vreun ban, iar mama statea langa soba cu copii in brate. Situatia lor financiara este extrem de proasta si nu au niciun venit sigur. Nici micutii nu primesc alocatii, pentru ca parintii au probleme cu actele de identitate. Claudia, mama copiilor, a izbucnit in lacrimi si a povestit cum sunt zile in sir in care nu au ce manca.

„Ne descurcam foarte greu. Am locuit o perioada la Iasi, sotul lucra in constructii si locuiam cu chirie, iar de vreo trei luni stam aici. Casa sta sa cada, dar ne bucuram ca avem un acoperis deasupra capului. Sper sa ramanem iarna asta aici, nu avem alta solutie. Ne lasa sa stam fara sa platim ceva”, a spus Claudia, mama copiilor.
 

„Sunt zile cand nu avem ce manca”
 
Neavand niciun venit sigur, de multe ori, in ultima perioada, cele patru suflete nu au ce manca. Traiesc foarte greu, printre straini si nu aud nicio vorba buna. „Au fost zile cand nu am avut ce mnca. De multe ori nu mancam noi, pentru copii. Asta este, nu avem ce face. Trebuie sa merg la Hirlau sa imi scot actele, sa facem vreun dosar pentru copii. Este foarte greu sa te descurci fara niciun ban. Sotul munceste prin sat, cu ziua. Nu castiga prea mult. Abia vine seara cu ceva de mancare si o paine”, a completat femeia.

Bordeiul in care locuiesc cei patru membri sta sa cada. Apa s-a infiltrat in pereti, iar tavanul aproape ca se prabuseste. Soba lor nu este intr-o stare prea buna, de aceea, de multe ori, cele doua camere care alcatuiesc casa sunt pline de fum. Acum, in pragul iernii, aduna uscaturi de prin jur si aprind focul. Nu au lemne, nu au mancare, nu au bani, nu au nimic. Tanara mama isi doreste o viata normala, fara greutati, dar stie ca asta este doar un vis.

Geamurile casei sunt crapate, iar crapaturile sunt infundate cu haine vechi. Orice suflet ai avea, iti este greu sa nu fii impresionat de imaginile din casa familiei. Au nevoie de ajutor si traiesc cu speranta ca intr-o zi nu vor avea griji. In acest moment, cei doi copii si parintii nu au nimic al lor. Orice ajutor este bine venit. Casa familiei se afla pe drumul ce leaga comuna Grajduri de Scanteia si este la drumul principal. Este usor de gasit, pentru ca este cea mai saracacioasa constructie din zona.

Comentarii
  • Nu ii încălzește cu nimic pe ei daca,ne punem întrebări( la care,știți sigur ca,nu ne raspunde nimeni)daca putem sa.i ajutam cu ceva,acum in post,ii ajutam,fara sa întrebam,sau sa judecam

 • POSTATI ACESTE STIRI SI IIMAGINI ORI DE CATE ORI PUBLICATI PROPAGANDA ELECTORALA SA SE VADA CE AU FACUT GUVERNELE SI PARTIDELE CARE STAU LA GUVERNARE SA DEA O IDEE LA ELECTORATUL ROMAN CUM SA-SI ALEAGA REPREZENTANTI ,

 • la acestia ar trebui sa le construiasca PRO TV-UL in parteneriat cu DEDEMANUL,o casa nu luxoasa cum am vazut ca lea-a facut la unii care aveau cit de cit o casa unde se putea locui,nu ce vad cum stau astia cu doi copii mici in asemenea bujla ,unde nici un animal nu poti sa-l pui sa stea acolo.Este inadmisibil sa stea de trei luni acolo si nici o autoritate din acel sat sa nu se sesizeze.Primarul ,politia,preotul,scoala ,nimeni nu vede,nu aude?Am vazut cum Dedeman a construit o casa de la o la o familie de nustiu de unde de prin tara,care nu era chiar asa de necajita,in sensul ca avea o casa cit de cit,dar ei nu au putut doar sa o renoveze si atunci au darimat-o si au construit-o de la o,pe gratis ,au decorat-o stil de prin reviste,cu mobila CASA RUSU,etc.Eu propun sa le faca si astora o casa ,mai modesta nu de lux,ar fi o pomana cit casa.

  • Cine a facut reportajul trebuie sa se duca si la primarie sa vada de ce asistenta sociala merge doar sa ia salariul.si,si la fata aia ii trebuie un sterilet.

   • asistenta a mers la aceasta familie si din banii ei a transportat-o la spitalul de copii din Iasi deoarece copii erau f bolnavi dar mama a refuzat internarea iar asistenta sociala a platit si intorsul acestora la,, domiciliu”….daca ai mai ramanea bani de sterilet ai dadea lui fica-ta sa-si puna, doamna Daniela

    • Ceva mai decent si mai „blajin” in conversatie puteti fi?Adica mai pe sleau cred ca puteti explica si cu frumosul nu?In afara faptului ca a cerut asistenta medicala alt demers a facut?Ceva dosare pt buletine,alocatii,etc?

Adauga un comentariu