Magazin

Suflu de toamna in meniul de la Podu Verde – FOTO

Publicat: 17 oct. 2016
Cum cobori in pas vioi Copoul, fie ca ai in plan o plimbare lunga si romantica, alaturi de consoarta, fie ca esti mandru student in drum spre Universitate, e imposibil sa-l ratezi. E intr-o cladire mare, dar prietenoasa, umbrita de un semet stejar eco monument si gazduieste in interior bucatari destoinici si priceputi in mestesugul prepararii de bucate alese. In fiecare dimineata, in timp ce fiecare dintre noi abia se incumeta sa intampine o noua zi, bucatarii de la Podu Verde sunt deja la posturile lor, tocand de zor ceapa, framantand aluatul, alegand grijulii condimentele, inainte de a proceda la aruncarea lor in vase specifice si transformarea in mancaruri pentru gurmanzi. 
 
Noi bunatati in farfuriile dumneavoastra 
 
Vremea, la fel ca vremurile, se schimba iar noi odata cu ele. La fel si poftele noastre culinare. De aceea, este bine de stiut ca bunatatile din meniul de la Podu Verde se schimba si ele, odata cu anotimpul mai rece. Caci ce-ar fi toamna fara carnosii hribi sau delicatii galbiori, nu-i asa? La Podu Verde, natura cu bogatiile sale este onorata iar ingredientelor de sezon, venite direct din curtile oamenilor, li se acorda importanta cuvenita si sunt transformate in retete traditionale neaose sau, dimpotriva, in feluri mai uschite de mancare: risotto cu hribi si galbiori, paste de casa cu ciuperci de padure, ciolan cu varza calita si stafide. 
 
Cioppino – mancarea italienilor popositi pe meleaguri americane
 
Cand imigrantii italieni au debarcat in San Francisco, au adus cu ei nu numai frumoasele lor cuvinte cantate, ci si arome de crabi fierti, paine proaspata si tocanite sau supe din fructe de mare. Printre acestea, la loc de cinste, a stat mult timp ciuppino, o supa pe care pescarii vremii nu o pregateau la adevarata sa valoare, ci din pestele care nu se vanduse peste zi. Dar ciuppinul s-a transformat repejor in cioppino, mancare pour les connaisseurs, asa ca in zilele noastre este servita in restaurantele cu staif si dichisita de bucatari priceputi. Nici vorba sa se foloseasca acum pestele ce a ramas la finalul zilei, ci cel mai ales file de barbun, impreuna cu midii, calamar, creveti, carne proaspata de ton si niscaiva bucati de caracatita, pentru ca aroganta culinara sa fie completa.
 
Nici cu deserturile de la Podu Verde nu ne este rusine caci, la insistentele musteriilor multumiti, au pastrat amintirea verii in portiile de semifreddo, dar au venit si cu un suflu nou de branza si fructe de padure, adunate impreuna si gatite in forma de cheesecake de te lingi pe degete. Asa ca data viitoare cand va aflati in plimbare pe Copou, stiti unde sa va odihniti pasii si sa va desfatati stomacele. O taruca mai jos de Parcul Copou, in cladirea Camerei de Comert.
Comentarii
Adauga un comentariu