Sport

Suma uriasa primita de Edi Iordanescu pentru a pleca de la CFR Cluj. Cel mai neinspirat patron din fotbalul romanesc?

Publicat: 26 iul. 2018
1

Edi Iordanescu si-a încetat colaborarea cu CFR. Tehnicianul si Nelu Varga, patronul clujenilor, au convenit sa se desparta de comun acord, însa cu o anumita suma compensatorie. Potrivit informatiilor Digi Sport, Edi va primi 350.000 de euro odata cu plecarea din Gruia.

Ieri dimineata, Iordanescu Jr si patronul clujenilor s-au întâlnit pentru a discuta pe seama clauzei de reziliere. Au batut palma ca Edi sa primeasca jumatate din ceea ce era stipulat în contract, însa lucrurile puteau sa ia o alta turnura. Asta pentru ca jucatorii au intervenit pe lânga patron si au insistat ca antrenorul sa ramâna.

Vazând cât de iubit este Iordanescu, Varga a vrut sa revina asupra deciziei si sa continue în aceeasi formula. I-a propus lui Edi sa mearga mai departe, însa acesta a refuzat.

Un tip foarte orgolios, tehnicianul a argumentat ca nu are niciun sens sa continue în conditiile în care nu se bucura de sprijinul total al conducerii. Iordanescu a pus principiile înainte de orice, desi si-ar fi dorit mult sa demonstreze cât este de valoros si la un club important.

În plus, atasamentul aratat de fotbalisti i-a demonstrat ca a început o munca extrem de apreciata la CFR, astfel ca decizia de a pleca nu a fost tocmai usoara.

În consecinta, pe lânga salariul deja încasat – 15.000 de euro aferenti lunii trecute, fiul fostului selectioner se alege si cu jumatate din clauza de reziliere, adica aproximativ 350.000 de euro.
Alaturi de Iordanescu, de la CFR au plecat Marian Copilu si Bogdan Mara.

3 meciuri oficiale a condus Iordanescu la CFR (o victorie, un egal, o înfrângere), iar Varga va ramâne în istore probabil drept cel mai neinspirat patron din Liga 1. Fiecare meci condus de Edi l-a costat pe numarul unu din Gruia peste 120.000 de euro.

Adauga un comentariu