Economic Local

Sume RECORD pentru aceste tratamente! Se platesc milioane de lei pentru ca acesti pacienti din Iasi sa poata supravietui

Publicat: 16 iul. 2019
1

@ Acestea sunt cele mai scumpe tratamente care au fost si sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate din Iasi @ Iata ce sume s-au platit pentru tratarea acestor pacienti @ Care sunt bolile de care sufera pacientii care beneficiaza de cele mai scumpe tratamente @ In ce constau aceste terapii si cat sunt ele de utile @ De cele mai multe ori, cele mai scumpe medicamentatii sunt recomandate pentru formele severe de cancer

Cand vine vorba despre sumele decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru tratamentele iesenilor, un top zece poate contine valori impresionante. Conform statisticilor oferite de catre CAS, cele mai scumpe medicatii care au fost decontate se folosesc in tratarea cancerelor.

Astfel, in top zece se regasesc tratamente care valoreaza sume cuprinse intre 316.000 de lei si 965.000 de lei. In cele mai multe dintre cazuri, de aceste tratamente beneficiaza iesenii care sufera de forme severe de cancer. Printre ei se numara pacienti diagnosticati cu melanom malign neo-pulmonar, mielom multiplu, leucemie limfoblastica, limfom Hodgkin, limfoame maligne sau leucemie.

Acestea sunt cele mai scumpe tratamente

Conform statisticilor inregistrate la CAS Iasi, cel mai scump tratament decontat ajunge la suma de 965.000 de lei. Este vorba despre medicamentul Blinatumomab, folosit in tratamentul adultilor cu leucemie limfoblastica acuta, cu precursor de celula B, refractara sau recidivata, cu cromozom Philadelphia negativ. Un ciclu de tratament este format din 28 de zile de administrare sub forma de perfuzie continua. Totodata, de mentionat este faptul ca acestor pacienti li se administreaza pana la doua cicluri de tratament. Cei care obtin remisiunea completa dupa doua cicluri de tratament pot utiliza inca maxim trei cicluri suplimentare de consolidare.

"Se deconteaza sume importante si pentru pacientii care sufera de melanom malign neo-pulmonar. Astfel, valoarea pentru o astfel de schema de tratament poate ajunge la suma de 832.000 de lei. Schema tratamentului consta in aplicarea acestuia pana la progresie. Pentru un pacient cu o astfel de boala, care beneficiaza de tratament cu Tafinlar sau cu Mekinist, costurile totale ajung la aproximativ 832.000 de lei", precizeaza reprezentantii CAS Iasi.

Tafinlar este un medicament care este utilizat pentru tratarea adultilor care sufera de melanom, o forma de cancer de piele. Acesta este un medicament anticanceros, care contine o substanta activa denumita dabrafenib. In general, acest medicament se foloseste pentru forme de cancer de piele care s-a extins la alte parti ale organismului sau care nu poate fi indepartat pe calea chirurgicala. Substanta activa din Tafinlar, dabrafenibul, actioneaza prin blocarea BRAF, o proteina implicata in stimularea diviziunii celulare. Astfel, acest medicament ajuta la incetinirea dezvoltarii si raspandirii cancerului. Mekinist este un alt medicament anticanceros, care este folosit pentru tratarea adultilor cu melanom, cancer de piele, care s-a extins la alte parti ale organismului. Acest medicament contine substanta activa cunoscuta ca trametinib, care actioneaza prin blocarea MEK, proteina implicata in stimularea diviziunii celulelor canceroase.

Vezi si: EXCLUSIV/UPDATE! Carnagiu pe calea ferata la Iasi! Trei persoane au fost zdrobite de tren – FOTO/VIDEO

Sume uriase pentru o ultima speranta

CAS deconteaza sume importante si pentru tratamentul celor care sufera de leucemii, limfomul Hodgkin sau Mielom Multiplu. Astfel, schema de tratament pentru un pacient care sufera de Limfom Hodgkin poate ajunge la suma de 672.000 de lei. De mentionat este faptul ca, pentru acesti pacienti, este necesar tratamentul cu Brentuximab, medicament ce contine substanta activa adcertis. Tratamentul se aplica pana la progresia bolii sau pana cand apar semne toxicologice. Aceasta boala, cunoscuta si sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din sistemul imunitar. Astfel, celulele sistemului limfatic se inmultesc anormal si de raspandesc haotic. Costisitor este si tratamentul pacientilor care sufera de leucemie si au nevoie de medicamentul Ponatinib. Suma totala poate ajunge la 316.000 de lei, iar in cazul acestor pacienti tratamentul se aplica tot progresiv.

Adauga un comentariu