Economic Local

Sunt sanse sa dispara ghiseele de la Finantele iesene. Tot mai multe persoane depun declaratiile on-line

Publicat: 27 iul. 2018
1

Reprezentantii Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi anunta contribuabilii ieseni ca termenul de depunere a Declaratiei Unice este 31 iulie.

Pana acum, au fost depuse 600.000 de declaratii din partea persoanelor fizice, din care aproape 200.000 au fost depuse on-line, de aproape patru ori mai multe fata de anul 2017.

Citeste si: EXCLUSIV! Scandal fierbinte la Finante cu un politist din Iasi! Miza este colosala, de aproape 1 milion de euro

"Declaratia Unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau într-o forma de asociere, venituri din România si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unica. Pentru depunerea on-line a Declaratiei Unice pâna la 31 iulie 2018 se acorda o bonificatie de 5 la suta din impozitul pe venit, aferent anului 2018, si platit integral pâna la 15 martie 2019. Bonificatia se acorda corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii", spun reprezentantii DGRFP. Daca declaratia nu se depune la termen, contribuabilii sunt sanctionati cu amenzi cuprinse intre 50 si 500 lei.
 

 

Adauga un comentariu