Magazin

Suntem in PERICOL! S-ar putea intampla ORICAND, spun savantii

Publicat: 05 dec. 2014
1
Peste 100 de savanti si astronauti, printre care si Chris Hadfield, atrag atentia asupra pericolului in care se afla planeta noastra. Numai 1% dintre asteroizii care ar putea lovi Terra sunt identificati in prezent, scrie descopera.ro.
Pe 30 iunie 2015 va fi organizat si un eveniment de mare amploare, menit sa informeze lumea asupra pericolului pe care il constituie asteroizii nedetectati.
Asteroid Awareness Day, cum va fi numit acest eveniment care va fi difuzat in direct in intreaga lume, va coincide cu aniversarea fenomenului Tunguska, din 1908, cand un meteorit deasupra unei paduri din Siberia, distrugand vegetatia pe 2.000 de km patrati.

Citeste si: Cerul Rusiei s-a LUMINAT in plina noapte – VIDEO

Expertii cer un interes mai mare din partea autoritatilor pentru monitorizarea acestor obiecte periculoase care se afla in apropierea Pamantului.
In orice moment, un asteroid care nu a fost detectat s-ar putea prabusi pe planeta noastra, provocand distrugeri uriase.
Pericolul este real, dupa cum putem deduce in urma unor incidente minore, dar ingrijoratoare, similare exploziei de la Celiabinsk din februarie 2013, cand explozia unui meteorit a provocat grave daune materiale si ranirea a peste 1.600 de persoane.
Cercetatorul Brian May avertizeaza ca oamenii traiesc acum la limita, pentru ca un singur impact de acest fel poate duce la disparitia speciei noastre.
Adauga un comentariu