Magazin

Sunteti nascuti in acest anotimp? Aveti sanse sa traiti mai mult!

Publicat: 07 oct. 2012
1

Un studiu efectuat recent de cercetatorii americani de la Universitatea din Chicago a demonstrat ca cei nascuti intr-un anumit anotimp au sanse sa traiasca mai mult decat cei care nu au avut „sansa” sa se nasca in acest anotimp. Care este acesta si cum au ajuns cercetatorii la aceasta concluzie?

Pentru cei care isi sarbatoresc ziua de nastere in perioada de toamna exista vesti foarte bune: au sanse sa traiasca vreme indelungata! Este rezultatul unui studiu recent, efectuat de cercetatori de la Universitatea din Chicago si publicat in „Journal of Ageing Research”.

Oamenii de stiinta au analizat 1500 de persoane care au depasit varsta de 100 de ani, nascuti intre 1880 si 1895, au comparat datele lor de nastere, au studiat fratii sau surorile si parintii precum si conditiile de viata – ajungand la concluzia ca cei nascuti in lunile septembrie, octombrie sau noiembrie au sanse mai mari ca cei nascuti in alte anotimpuri sa ajunga sau chiar sa depaseasca 100 de ani.

Cum este posibil asa ceva?

La originea acestui fenomen oarecum bizar sta faptul ca mamele copiilor nascuti toamna au avut posibilitatea sa se alimenteze mai bine in ultimul trimestru de sarcina – adica in timpul verii, cand alimentatia lor era mai bogata in fructe si legume proaspete – indispensabile fatului. In plus, cei nascuti toamna nu trebuie sa infrunte imediat dupa nastere caldura sau frig excesiv, ca cei nascuti vara sau iarna, evitand inclusiv, cel putin in prima luna de viata, gripele sezoniere.

Cercetatorii au efectuat aceste studii asupra persoanelor nascute la sfarsitul lui 1800. La ora actuala insa, cand conditiile de viata s-au schimbat mult, cand fructele si legumele sunt disponibile in tot timpul anului, nu este exclus ca cei nascuti toamna sa nu mai aiba acest avantaj.
sursa: evz.ro

Adauga un comentariu