Culinar

Supă-cremă de ciuperci – Cină sățioasă în zile geroase

Publicat: 22 feb. 2021

Multă lume o laudă. Are gust bun, e uşoară pentru digestie şi, bineînţeles, nu-ţi ia mult timp să o prepari. Aceasta este supa-crema de ciuperci. Lista de ingrediente nu e mare. Ce este interesant însă e că te poţi juca cu ingredientele, adică poţi adăuga ce îţi place sau poţi schimba unele produse.

Supa-crema de ciuperci este recomandată chiar şi copiilor mici. Este şi săţioasa, şi hrănitoare, fiind sursa de minerale cu precădere. Mai jos găseşti modul de preparare detaliat. Supa-crema de ciuperci este ideală pentru cina din zilele de iarnă. Cu siguranţă, face parte dintr-un meniu sănătos.
Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 900 g ciuperci champignon feliate subţire
  • 1 pumn de ciuperci shiitake tocate
  • 3/4 linguriţă tarhon uscat
  • 110 ml smântână de gătit
  • 1l supă concentrată de pui
  • 1 lingură sare
  • 3 căţei de usturoi tocaţi
  • 170 g șalote tocate
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Mai întâi topeşte untul. După ce s-a topit complet, adauga ciupercile spălate şi taie în două sau în patru (în funcţie de cât de mari sunt). Lasă-le să se rumenească frumos. Va ieşi multă apă din ele. Pune într-o farfurie 4-5 linguri din ciupercile călite. Peste cele din tigaie adauga usturoiul mărunţit şi salota spălată şi tocată mărunt. Găteşte totul la foc mic. Potriveşte de tarhon şi sare, după care toarnă supa concentrată.
Măreşte intensitatea focul şi lasa la fiert în jur de 10 minute. Pune totul apoi în vasul blender şi mixează până obţii supa-crema de ciuperci. Dacă ţi se pare că e prea groasă, poţi adăuga puţină apă. Transferă supă în castron, adauga smântâna şi potriveşte de piper. Înainte de servire pune şi ciupercile oprite la început.
Această supă-cremă de ciuperci se serveşte fierbinte.





Adauga un comentariu