Culinar

Supă cremă de ciuperci, rețeta lui Scărlătescu: Gustul senzațional din bucătăria marelui chef

Publicat: 27 oct. 2021
Supă cremă de ciuperci este una dintre cele mai bune rețete ale lui chef Cătălin Scărlătescu

Cine iubește supele cremă nu are cum să nu încerce măcar o dată supa cremă de ciuperci după rețeta lui Scărlătescu.

Această rețetă a lui chef Cătălin Scărlătescu este foarte ușor de făcut de către oricine acasă și nu necesită cunoștințe extraordinare în domeniul culinar.

În condițiile în care acum vremea s-a răcit, iar ciupercile pot fi încă găsite în piețe, market-urti, dar și în pădure, supa cremă de ciuperci poate fi mâncată fierbinte într-o zi friguroasă. Totuși, această supă extraordinar de creoasă poate fi mâncată în orice perioadă deoarece nu conține carne și, astfel, poate fi consumată și în post.

Această supă cremă de ciuperci este recoamndată mai ales după o perioadă în care ați făcut abuz și vreți să dați jos câteva kilograme. Ciupercile sunt extrem de hrănitoare, delicioase și au puține calorii.

farfurie cu supa crema
Supă cremă de ciuperci este una dintre cele mai bune rețete ale lui chef Cătălin Scărlătescu

Supă cremă de ciuperci, rețeta lui Scărlătescu: Ingredinetele unui gust savuros

Pentru supa cremă de ciuperci, chef Cătălin Scărlătescu folosește 2 dintre cele mai întâlnite tipuri de ciuperci din Romania, champignon și pleurotus. Asta nu înseamnă că nu puteți opta pentru orice fel de ciuperci doriți, chiar și uscate pe care să le rehidratați în apă clocotită.

Pentru supa cremă de ciuperci, chef Cătălin Scărlătescu folsoește următoarele ingrediente: 700 g ciuperci champignon, 300 g ciuperci pleurotus, 300 ml lapte, 200 g smântână, 3-4 căței de usturoi mărunțiți, 2-3 cepe tocate mărunt, 2-3 linguri ulei, 2 linguri unt, 1 legătură mărar tocat, 1 litru supă de pui, 1 cartof tăiat cubulețe, boia și sare.

farfurie cu supa crema
Supă cremă de ciuperci este una dintre cele mai bune rețete ale lui chef Cătălin Scărlătescu

Cum se prepară supa cremă de ciuperci după rețeta lui Scărlătescu

Mai întâi, chef Cătălin Scărlătescu spală bine ciupercile, după care le taie în lamele subțiri și le călește bine cu ceapă, usturoi și celelate ingrediente.

Marele chef obișnuiește să pună și codițele ciupercilor, pentru că sunt gustoase. Marele secret al lui chef Cătălin Scărlătescu la această rețetă este acela că pentru a nu mai adăuga făină pune un cartof în supă. Amidonul cartofului dă cremozitate și textură supei. La sfârșit, chef Scărlătescu adaugă în supă lapte și smântână fermentată pentru un plus de gust. Asta nu înseamnă cnu puteți folosi lapte sau doar smântână dulce dacă vă place mai mult.

farfurie cu supa crema
Supă cremă de ciuperci este una dintre cele mai bune rețete ale lui chef Cătălin Scărlătescu

Pe urmă, chef Scărlătescu condimentează supa cu boia și piper și aromatizează cu mărar și pătrunjel.

Supa cremă de ciuperci fierbinte chef Cătălin Scărlătescu o servește alături de pâine proaspată și pentru decor folsoește câteva felii de ciuperci prăjite.

Dacă vă place această supă cremă de ciuperci puteți încerca și rețeta de ciorbă de burtă a lui Chef Scărlătescu, ciorbă de pește, după rețeta marelui chef de la Antena 1 sau ciorba de pește lipovenească, o rețetă de borș pescăresc extraordinară.

Adauga un comentariu