Ciorbe si borsuri

Supa crema de conopida cu parmezan

Publicat: 05 sept. 2019

Te bucuri de venirea toamnei pentru ca iti place conopida? Aceasta leguma este potrivita pentru o supa crema in care, daca adaugi si parmezan, vei obtine un deliciu de pranz!

Ingrediente pentru 8 portii:
 

  • 2 linguri de unt
  • 8 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 capete de conopida, bogate
  • 1,9 L bulion de legume sau pasta
  • 470 ml de apa 
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 55 g parmezan normal sau vegetarian 
  • 10 g arpagic proaspat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare:
 
Topiti untul la foc mediu intr-un vas mare. Adaugati usturoiul si ceapa si lasati 1-2 minute pana cand ceapa este translucida. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se adauga conopida, bulionul de legume si apa, apoi se amesteca. Aduceti la punctul de fierbere.
Adaugati cimbru, acoperiti si reduceti la foc mic timp de 15 minute. Descoperiti si indepartati cimbru. Folositi un blender vertical pentru a amesteca supa pana devine crema.
Amesteca in supa crema de conopida parmezanul normal sau vegetal si arpagicul. Se lasa sa se raceasca 2 minute apoi se serveste (smantana optional). 



loading...

Adauga un comentariu