Ciorbe si borsuri

Supa crema de dovleac

Publicat: 25 sept. 2019

Ingrediente:

  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 kg dovleac placintar
  • 3,5 litri apa
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 200 g telina
  • sare, piper

Mod de preparare:

Toaca marunt ceapa, morcovii, telina si apoi taie usturoiul felii. Curata coaja dovleacului si apoi taie-l in bucatele, indepartand semintele. Pune toate legumele intr-o oala, adauga apa, sarea, piperul si uleiul de masline si lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Dupa ce legumele s-au inmuiat, foloseste blenderul ca sa faci crema.
Amesteca separat trei linguri de smantana cu putina supa crema din oala, toarna amestecul inapoi in oala si mai lasa la fiert, la foc mic, inca zece minute. Poti sa servesti supa de dovleac alaturi de bacon, cateva frunze de busuioc si crutoane.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit