Ciorbe si borsuri

Supa cu dovleac si morcovi

Publicat: 19 dec. 2012

Ingrediente:

1 ceapa rosie tocata fin
20 ml ulei de masline
2 catei de usturoi tocati fin
4 morcovi curatati
3 ramuri de cimbru
1 dovleac mic curatat si taiat in cubulete
850 ml supa de pui
piper
1 legatura de patrunjel
sare

Mod de preparare:

Intr-o cratita, incinge uleiul de masline. Adauga ceapa si usturoiul si caleste la foc mic timp de 10 minute. Adauga in cratita dovleacul si morcovii taiati cubulete. Asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand incep sa se inmoaie.  Toarna supa, adauga cimbrul si patrunjelul si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa sa fiarba timp de 30 de minute. La final, foloseste un blender pentru a pasa bine supa. Supa cu morcovi si dovleac se serveste calda, cu putin parmezan ras pe deasupra si paine cu coaja crocanta.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu