Ciorbe si borsuri

Supa de dovlecel

Publicat: 20 iun. 2011
2

Ingrediente:

Pulpa de dovlecei
1 ardei
1 ceapa
marar
sare
2 linguri de faina
2 linguri de ulei
smantana
orez
ou

Mod de preparare:

Se pun la fiert pulpa de dovlecel, ardeiul spalat si taiat in doua, cu ceapa si sare. Cand a fiert dovleacul, se scot ceapa si ardeiul iar dovleacul se lasa in apa in care a fiert (asta va fi supa).
Se face un rantas din faina, ulei si un strop de apa. Se amesteca cele doua (rantasul si supa) si se pune din nou la fiert. Atunci cand incepe sa fiarba supa, se adauga orezul spalat, cate o lingurita de fiecare portie.
Dupa ce orezul e gata fiert, se sparge un ou intr-o farfurie sau castron, se amesteca cu smantana si apoi se adauga putina supa, se omogenizeaza si se toarna peste supa din oala. La sfarsit, se presara marar.

sursa articol: http://www.reteteculinare.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro




Adauga un comentariu