Ciorbe si borsuri

Supa de gaina cu taitei

Publicat: 22 mai 2019

Ingrediente:

  • gaina grasa, de casa
  • taitei de casa cu oua si faina
  • morcovi
  • telina
  • patrunjel
  • Delikat cu gust de gaina
  • sare dupa gust
  • piper boabe

Mod de preparare:

Gaina se transeaza bucati, apoi acestea se insira pe ata, dupa care se baga in oala de supa, suspendate pe un mic suport de lemn. Cand supa se spumeaza, se scoate spuma cu o paleta speciala. Se lasa carnea la fiert la foc mic si apoi, la jumatatea fierberii (aproximativ o ora), se pun legumele si celelalte ingrediente. Pentru a ne da seama daca este fiarta carnea, dupa o ora se verifica intepand-o cu furculita. Dupa fierbere, carnea se scoate pentru friptura. Cand supa e gata, se presara cu frunze de patrunjel verde marunt sau marar.



loading...

Adauga un comentariu