Culinar

Supă de linte cu perişoare

Publicat: 24 ian. 2020

Lintea este gustoasă şi aromată, aşa că poţi prepara oricând o supă delicioasă. Dacă adaugi în ea şi perişoare de vită, obţii mâncarea perfectă pentru o zi rece de iarnă.

Ingrediente:

  • 250 g linte roşie
    1 ceapă
    1 morcov
    1 ardei gras
    3 linguri pastă de tomate
    sare, după gust
    piper, după gust
    Pentru perişoare
    300 g carne de vită tocată
    1 ou
    ½ legătură pătrunjel
    1 ceapă mică
    sare, după gust
    cimbru proaspăt, pentru decor

Mod de preparare:

Speli lintea şi o pui la fiert. Când clocoteşte, adaugi legumele tăiate cubuleţe şi laşi totul să fiarbă, sub capac, 10 minute. Între timp, prepari perişoarele. Toci ceapa, apoi o amesteci cu carnea, oul, pătrunjelul mărunţit şi cu sare. Formezi mici perişoare pe care le adaugi în supă şi le laşi să mai fiarbă
încă 10 minute.
La final, pui pasta de tomate, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi oala pe foc 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Ornezi cu frunzuliţe de cimbru.



loading...

Adauga un comentariu