Ciorbe si borsuri

Supa de rosii cu pulpe de pui

Publicat: 08 iun. 2012

Ingrediente:

800 g rosii pasate
3 cani supa de pui
1-2 pulpe de pui dezosate
2 linguri faina
2 linguri ulei de masline
15 g lingura unt
1 ceapa mare, taiata marunt
1 catel mare de usturoi, pisat
1 ramurica de cimbru
1-1/2 lingurite zahar
piper,
sare
un varf de cutit de busuioc
marar

Mod de preparare:

Spala pulpele de pui si pune-le la fiert cu sare intr-o oala suficient de mare. Daca iti place mai multa carne, poti pune chiar si 4 pulpe de pui – important este ca la final vei folosi 3 cani din supa de pui; daca alegi sa pui si carne in supa de rosii ramane la alegerea ta.

Separat, incinge uleiul si untul la foc mic, adauga ceapa si usturoiul si lasa-le sa se rumeneasca putin; adauga apoi faina si amesteca bine. Adauga supa de pui, rosiile, zaharul, cimbrul, sare si piper dupa gust si lasa sa dea in clocot, amestecand continuu. Focul se da la mic, se acopera si se lasa sa fiarba vreo 40 de minute.

Cand e gata, adauga ultimele condimente si lasa putin acoperit, pana se mai raceste. La final poti pasa toata supa in blender. Se serveste calda sau rece, cu carnea de pui, smantana sau crutoane.

sursa: suntfericita



loading...

Adauga un comentariu