Ciorbe si borsuri

Supa de sfecla coapta

Publicat: 28 ian. 2013

Ingrediente:

500 ml supa de vita
600 gr sfecla rosie
2 catei de usturoi
500 gr rosii
1 ceapa tocata
1 legatura cimbru proaspat
100 gr iaurt grecesc
20 ml ulei de masline
125 gr branza feta

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tava, amesteca rosiile cu sfecla taiata in cubulete. Adauga usturoiul, ceapa si cimbrul si stropeste cu ulei de masline. Pune tava la cuptor pentru 30 de minute, pana cand sfecla este moale. Cand este gata sfecla, transfer-o intr-o cratita impreuna cu supa si fierbe timp de 15 minute. Asezoneaza cu sare si piper. Cu un blender, mixeaza totul pana cand obtii o crema delicata. Supa de sfecla coapta se serveste calda, cu branza feta maruntita pe deasupra si iaurt grecesc. Daca doresti, mai poti adauga si cateva crutoane.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu