Ciorbe si borsuri

Supa ungureasca cu carne de vaca

Publicat: 05 mai 2011

Ingrediente:

250 de grame de carne de vaca
un morcov
o ceapa
un dovlecel
3 radacini de pastarnac
o mana de frunze de spanac
o legatura de loboda
zeama de la o lamaie
o canita de lapte degresat (max. 100 ml)
ulei
sare
piper
o legatura de marar

Mod de preparare:

1. Toaca la masina de tocat carnea de vaca si caleste-o in putin ulei. Adauga sare si piper. Adauga ceapa si morcovul taiate foarte fin.
2. Pune peste toate acestea 1,5 litri apa. Acopera si lasa sa ajunga la fierbere. Adauga dovlecelul taiat cubulete si pastarnacul taiat feliute (daca mijlocul este lemnos, scoate-l inainte). Lasa sa fiarba circa 15 minute intr-o oala cu capac, la foc mic.
3. Spala si taie marunt spanacul si loboda. Adauga-le in supa. Adauga verdeata. Potriveste de sare si piper.
4. Da deoparte, iar cand s-a racit putin, adauga sucul de la o lamaie si laptele.



loading...