News Flash:

Super-alimentele pot fi daunatoare organismului

30 Ianuarie 2010
858 Vizualizari | 0 Comentarii
Excesul de antioxidanti, substante cunoscute pentru proprietatile lor anticancer si de prevenire a maladiilor cardiace, poate afecta echilibrul organismului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza dailymail.co.uk. Antioxidantii, continuti de asa-zisele "super-alimente", de la cartofi dulci la afine, linte si broccoli, sunt apreciati de multi ani pentru faptul ca atenueaza efectele imbatranirii asupra corpului, prelungesc durata vietii si chiar imbunatatesc viata sexuala. Antioxidantii sunt molecule care pot sa incetineasca sau chiar sa previna producerea radicalilor liberi, care au efecte nocive asupra celulelor din organism. Insa ce este prea mult strica. Nutritionistii americani spun ca delicata balanta a nutrimentelor necesare organismului poate fi afectata daca antioxidantii sunt consumati in exces. Mai precis, excesul de super-alimente ar putea sa nu aduca destui pro-oxidanti - gemenii malefici ai antioxidantilor - in organism. In timp ce antioxidantii incetinesc ritmul de distrugere a muschilor si a altor organe, pro-oxidantii il accelereaza. Insa excesul de antioxidanti poate dezechilibra delicata balanta, facand ca persoanele in varsta sa respire cu dificultate, fapt care ar putea sa le impiedice sa faca sport, care sa-i ajute sa-si pastreze o forma fizica buna. Mai precis, excesul de antioxidanti influenteaza fluxul sangvin, determinand eliminarea substantelor vasodilatatoare (peroxid de hidrogen), care mentin deschise vasele de sange din muschi si din organele din corp. Cercetatorii de la Universitatea de stat din Kansas au testat pe animale diferite doze de antioxidanti. Animalele care au primit dozele cele mai mari au suferit din cauza disfunctiilor musculare. Cercetatorul Steven Copp a spus ca excesul de antioxidanti poate chiar sa inrautateasca situatia. Acesta a mai spus ca sunt necesare mai multe informatii despre modul in care actioneaza antioxidantii in sistemele fiziologice si in circumstante precum efectuarea exercitiilor fizice, inainte de a recomanda pacientilor anumite doze de antioxidanti. Studiul a fost publicat in Journal of Applied Physiology.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018632 (s)

loading...