Stiri medicale

Super-oameni: sunt imuni la la HIV, malaria, lepra, hepatita si antrax

Publicat: 08 feb. 2012

Aproximativ 1% din populatia lumii are imunitate naturala la HIV, lepra, malarie si hepatita, au descoperit cercetatorii. Recent, acestia au testat rezistenta la antrax pe un lot de 234 de persoane, observand ca trei dintre subiecti erau practic insensibili la aceasta toxina. 

Acest tip de rezistenta este genetica si se intalneste mai des decat chiar oamenii de stiinta apreciau, iar concluziile pot fi extrapolate si in cazul hepatitei, leprei, malariei si chiar HIV, au declarat cercetatorii, dupa cum relateaza Daily Mail. 

In cazul infectarii cu bacteria Bacillus anthracis, majoritatea formelor de imbolnavire sunt letale, afectand atat oamenii, cat si animalele. 

Exista insa, dupa cum au descoperit cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii Stanford din SUA, si persoane care au rezistenta in fata acestei bacterii, iar aceasta trasatura pare sa fie genetica, au stabilit oamenii de stiinta, dupa ce au testat si rudele celor care dovedisera imunitate la acest patogen.

Cercetarea are importanta in ceea ce priveste securitatea nationala, pentru ca aceste persoane ar putea fi folosite in prima linie in caz de situatii de criza. 

Pana acum, desi se stia ca oamenii reactioneaza diferit la bacterii sau virusuri, nu se concluzionase daca aceste particularitati tineau de genetica sau de factorii de mediu. loading...

Adauga un comentariu