Sport

SUPER VIDEO! Canalul Manecii, strabatut pe „flyboard”!

Publicat: 25 iul. 2019
1

Francezul Franky Zapata, un cunoscut practicant de sporturi extreme, a încercat, joi dimineata, sa traverseze Canalul Mânecii pe flyboard, un aparat cu propulsie aeriana si subacvatica inventat chiar de el, dar a esuat, pentru ca nu a reusit sa realimenteze dispozitivul cu combustibil la timp.

Franky Zapata, în vârsta de 40 de ani, a pornit din localitatea Sangatte, Pas-de-Calais, din nordul Frantei si avea ca destinatie St Margaret's Bay de pe coasta britanica. Cei aproximativ 35 de kilometri urmau sa fie parcursi în 20 de minute, potrivit The Guardian.

Zapata a vrut astfel sa marcheze împlinirea a 110 ani de la primul zbor complet deasupra unei întinderi mari de apa într-un aparat mai greu decât aerul, efectuat de inginerul si inventatorul Louis Blériot, pe 25 iulie 1909. Zapata a cazut însa în mare, dupa aproximativ 18 kilometri, pe când încerca sa ajunga pe o platforma unde urma sa îsi realimenteze cu combustibil flyboard-ul.
Temerarul francez, care purta o vesta de salvare, nu a fost ranit, însa echipa sa a vorbit despre o "mare dezamagire".

Un membru al echipei a spus ca acesta va încerca din nou sa faca traversarea.
Franky Zapata, supranumit "omul zburator", este campion mondial la jet-ski. Acesta a inventat flyboard-ul, o placa zburatoare care functioneaza cu kerosen stocat într-un rucsac purtat în spate de utilizator.

Placa este dotata cu cinci mini-turboreactoare si are o autonomie de aproximativ 20 de minute. Viteza care poate fi atinsa este de pâna la 190 de kilometri.
Pe 14 iulie, de Ziua Frantei, în timpul defilarii militare de pe Champs-Elysées din Paris, Franky Zapata a oferit un adevarat spectacol: cu o pusca în mâna, acesta a parcurs pe flyboard – un dispozitiv dezvoltat "100% în Franta", la Rove – mai multe zeci de metri. Se pare ca fortele speciale franceze sunt interesate de dispozitiv, care ar putea fi utilizat pentru operatiuni speciale în zone urbane.

Vezi video pe Sport.bzi.ro

Adauga un comentariu