Sport

SUPER VIDEO! Record istoric: Un britanic a pedalat cu 280 km/h pe bicicleta

Publicat: 20 aug. 2019
1

Britanicul Neil Campbell, de profesie arhitect, a intrat în Cartea Recordurilor dupa ce a reusit sa se deplaseze cu o viteza de 280 km/h pe bicicleta. E adevarat, nu prin forte proprii, dar realizarea ramâne valabila.

Pe 17 august, Neil Campbell a reusit o performanta improbabila pe doua roti, cu ajutorul unei biciclete concepute special pentru a circula cu viteze ametitoare. Arhitectul a pedalat cu nu mai putin de 280 km/h, devenind primul om din istorie care reuseste acest lucru. O alta metoda noua o reprezinta furtul din masina cu moneda! Iata cum te lasa hotii fara bunuri!

O asemenea viteza nu poate fi atinsa pur si simplu pedalând, astfel ca bicicleta a fost tractata initial de un Porsche Cayenne, care i-a oferit elanul necesar pentru a scrie istorie. Vehiculul pe doua roti s-a detasat de masina odata ce a atins velocitatea necesara, lasându-l pe Campbell sa mentina de unul singur acest ritm uluitor.

Proba s-a desfasurat pe o distanta de 200 metri, pe pista unui aerodrom din Yorkshire. Numerosi arbitri si specialisti au fost prezenti pentru a cronometra prestatia lui Neil Campbell si pentru a-i confirma oficial viteza de deplasare, astfel încât recordul sa poata fi inclus oficial în Cartea Guinness.

Recordul anterior fusese stabilit de Fred „Olandezul Zburator” Rompelberg, care în 1995 a reusit performanta de a pedala cu o viteza de 268,831 km/h. Cu toate acestea, internautii sunt departe de a fi impresionati de rezultat. "Asta înseamna tractare, nu ciclism", scrie un utilizator pe YouTube.

Vezi video pe Sport.bzi.ro

Adauga un comentariu