Sport

Superlativele anului 2020 în sportul românesc! Larisa Iordache i-a luat fața Simonei Halep. Cum arată Top 10

Publicat: 06 ian. 2021
Simona Halep și Larisa Iordache în clasamentul celor mai buni sportivi români din 2020 - APSR
Simona Halep și Larisa Iordache

Gimnasta Larisa Iordache, dublă campioană europeană la Mersin, a ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi ai anului 2020, alcătuit de Consiliul Asociației Presei Sportive din România.
Larisa Iordache, care a cucerit patru medalii la Campionatele Europene din Turcia, aur la bârnă și sol, argint la sărituri și cu echipa, a fost urmată în ierarhie de jucătoarea de tenis Simona Halep și de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu.
Halep, numărul doi mondial, a câștigat anul trecut trei titluri, la Dubai, Praga și Roma, în timp ce Alexuc a obținut aurul la Europenele de la Roma. De remarcat și prezența noului ministru al Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, care a obținut trei medalii la Campionatele Mondiale paralimpice de anul trecut.

Clasamentul celor mai buni sportivi români din 2020 – APSR

1. Larisa Iordache (gimnastică artistică)
2. Simona Halep (tenis)
3. Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane)
4. Simona Radiș, Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle)
5. Laura Ilie (tir)
6. Echipajul feminin de 8+1 al României (canotaj)
7. Ciprian Tudosă, Marius Cosmiuc (canotaj, dublu rame)
8. Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuș (canotaj, dublu rame)
9. Carol-Eduard Novak (paraciclism)
10. Ana-Maria Popescu (scrimă)

Larisa Iordache, cea mai bună sportivă din România în 2020

După Campionatul European din 2014, ultimul la care sportiva de la CS Dinamo participase complet sănătoasă (înaintea C.E. de la Mersin), Larisa a dat peste niște obstacole crude.
Problemele au fost multiple până să-și croiască drumul spre revenirea din 2020. A fost accidentată la spate, la glezne, la degete și a simțit că obrajii îi iau foc. N-a capitulat și nu s-a lăsat în voia sorții chiar dacă a ratat două ediții ale competițiilor continentale (2015 și 2016), dar și Jocurile Olimpice de la Rio (2016).
În 2019 inima deja îi bubuia în piept de emoție la revenirea în sală. A început antrenamentele cu acordul FRG, însă fără să forțeze. A apelat la antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang, sperând că alături de ei își va regăsi forma de altădată. Relația elevă-antrenori s-a stins însă pe calea neîncrederii.
Când totul părea pierdut, iar activitatea sa în sport era asaltată cu îndoieli, Larisa a găsit sprijin la antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, de care se despărțise după accidentarea din 2017.

Adauga un comentariu