Sport

Supermeci in finala de volei, Rusia bate Brazilia!

Publicat: 12 aug. 2012

Rusia a câstigat duminica medaliile olimpice de aur la volei, dupa ce a învins campioana en-titre Brazilia. Rusii au revenit de la 0-2 la seturi si au câstigat cu 3-2, ultimele doua manse revenindu-le fara dubii.

Slavii au facut o mutare soc prin care au întors meciul, spre stupefactia si lipsa de putere a unui raspuns din partea Braziliei. Aceasta a câstigat lejer primele doua seturi, 25-19 si 25-20. Setul al treilea parea ca se îndreapta spre acelasi deznodamânt, numai ca antrenorul Rusiei s-a gândit sa arunce în atac pe unul dintre jucatorii defensivi. Pe numele sau Dimitry Muserskiy, înaltime 2,18 metri, în vârsta de 23 ani, acesta a întors cu totul partida, devenind un atacant feroce dupa ce tot meciul înaltase mingile din defensiva pentru colegii sai de la fileu. Muserskiy a reusit în ultimele trei seturi 31 de puncte (dintre care 28 lovituri decisive), printre care si pe ultimul din meci, din 58 de lovituri. A fost un schimb de mingi în care acesta a tras de patru ori, iar brazilienii au returnat cu greu înapoi, pentru ca ultima oara Muserskiy sa execute imparabil. Brazilienii au fost uluiti de aparitia acestui urias, care unde tragea, nu mai crestea iarba pe parchetul din sala. Setul al treilea a fost câstigat de Rusia cu 29-27, dupa ce sud-americanii au avut o minge de meci.

Practic, acest jucator, Muserskiy, a devenit o vedeta a voleiului mondial si cel mai de temut tragator din lume într-un meci început ca banal aruncator! E ca si cum la fotbal Piturca l-ar pune pe Chivu în atac, iar acesta ar marca cinci goluri contra Braziliei. Rusii a câstigat si setul al patrulea cu 25-22, la lupta, dar detinand controlul, pentru ca setul decisiv sa fie la discretia lor, 15-9. O surpriza uriasa în finala de volei, la capatul unui meci mare, de povestit tuturor pentru modul în care s-a desfasurat si mai ales pentru modul în care echipa Rusiei s-a reinventat pe loc pentru a doborî campioana olimpica, Brazilia. Talia a cucerit medaliile de bronz dupa ce a învins Bulgaria în finala mica, scor 3-1.loading...

Adauga un comentariu