Local

Suplimentari de fonduri europene pentru interprinderi mici si mijlocii

Publicat: 22 iul. 2016

Comisia Europeana a aprobat modificarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro, în interiorul programului, pentru proiecte performante din cadrul axelor prioritare „Un sistem de productie inovativ si eco-eficient” si „Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate”. Prin aceasta decizie se poate beneficia de o sansa în plus pentru finantarea domeniilor din Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.

Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeana, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european. Decizia suplimenteaza alocarea atât pentru Axa prioritara 1 „Un sistem de productie inovativ si eco-eficient”, cu peste 155 de milioane de euro, cât si pentru Axa Prioritara 2 „Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate”, cu aproape 110 milioane de euro. Cei aproximativ 265 de milioane de euro, realocati in interiorul POS CCE, provin din domenii în care România a întampinat dificultati de implementare.

Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013 a fost adoptat la 12 iulie 2007. Obiectivul general al POS CCE este de a creste productivitatea întreprinderilor românesti, pentru reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii. Contributia Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, în cadrul acestui program operational sectorial, este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.loading...

Adauga un comentariu