Mama si copilul

Suplimentele cu ulei de peste administrate in perioada sarcinii imbunatatesc dezvoltarea musculaturii si a oaselor copilului

Publicat: 08 sept. 2018

Copiii ale caror mame au consumat suplimente cu ulei de peste in timpul sarcinii au musculatura si oase mai puternice in primii ani de viata, conform unui nou studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga.

Femeile care au luat zilnic pastile cu omega-3 din a doua jumatate a sarcinii au avut copii cu un indice de masa corporala mai ridicat la varsta de 6 ani, scrie descopera.ro, care citeaza The Independent. Radiografiile au scos la iveala si ca acestia nu aveau mai multa grasime nesanatoasa, ci aveam musculatura mai dezvoltata si oase mai dense comparativ cu copiii ale caror mame au luat pastile placebo. De asemenea, s-a determinat ca cei mai dezvoltati erau mai putin predispusi la aparitia astmului sau a altor conditii respiratorii.

Omega-3 reprezinta un grup de acizi grasi, molecule in lant care sunt abundente la pesti si de obicei sunt considerate benefice pentru prevenirea bolilor de inima, a imbunatatirii capacitatii creierului si a sanatatii articulatiilor. Aceste grasimi esentiale nu pot fi generate de organismul nostru si trebuie sa vina din dieta, iar cel putin in Marea Britanie sunt pe departe cel mai consumat supliment. Studiul, publicat recent in British Medical Journal, a implicat examinarea si monitorizarea a 736 de femei din Danemarca si a copiilor, administrandu-le omega-3 sau un supliment de control (placebo) intre a 24-a saptamana de sarcina pana la o saptamana dupa nastere.
 loading...

Adauga un comentariu