Local

Supra-control de la Bucuresti, pentru verificarea traficului in Iasi

Publicat: 20 nov. 2011
1

@ Conducerea Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Iasi a predat atributiile de control, pentru mai bine de trei saptamani, agentilor de la sediul central al institutiei @ Coordonatorul actiunii desfasurate la Iasi a fost Marian Uscatu, agent ARR Bucuresti si fost sef al institutiei din Iasi @ Marian Uscatu, impreuna cu echipe mixte din Bucuresti si Iasi au oprit in trafic 283 de vehicule si au dat amenzi de 212.500 lei

Verificarea activitatii de transport rutier din Iasi a fost efectuata printr-o actiune ampla de control venita direct de la Bucuresti, de la sediul central al ARR. Cu toate ca aceste verificari pot fi facute in mod obisnuit de agentii institutiei din Iasi, cei de la Bucuresti nu au avut incredere totala in felul in care conducerea din teritoriu, reprezentata de Cristian Foia, administreaza activitatea de transport a marfurilor si persoanelor pe drumurile publice din judet. Drept urmare, in perioada 24 octombrie – 17 noiembrie 2011, o parte din responsabilitatile ARR Iasi au fost preluate de cei din Capitala.

Fostul sef il verifica pe cel care i-a luat locul

Coordonatorul campaniei de control din Iasi a fost Marian Uscatu, agent la ARR Bucuresti si fost sef al agentiei din Iasi. Avand experienta acumulata in aceasta zona in perioada in care conducea institutia, de la numirea sa in cadrul agentiei centrale acesta a efectuat campanii in judetele din nord-est-ul tarii. Pentru mai mult de trei saptamani, Marian Uscatu impreuna cu patru inspectori de la ARR Iasi au desfasurat actiuni zilnice de control in trafic cu un interval de 8 ore pe zi, pe echipaj.

In cele 25 de zile, echipele ARR au controlat 283 de vehicule, dintre care 264 realizau transport de marfuri si 19 transport de persoane. De asemenea, au fost verificate prin cantarire 82 de vehicule, fiind sanctionate pentru depasiri de greutate 11 masini. Numarul total de amenzi date a fost de 46, ale caror valoare insumata este de 212.500 lei. Cele mai multe sanctiuni au fost date pentru nerespectarea privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna, fiind amendati 21 de soferi cu sume care cumuleaza 97.500 lei. In acelasi timp, 6 conducatori auto au fost sanctionati in total cu 42.000 lei pentru incalcarea normelor de transport a marfurilor periculoase.

Pe durata desfasurarii campaniei din Iasi au fost aplicate si 4 masuri administrative, dintre care 2 de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului si 2 imobilizari in trafic pentru transport de marfuri periculoase.

Un alt indiciu al faptului ca activitatea ARR trebuia regandita este infiintarea, de luna viitoare, a Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transport Rutier (ISCTR). Aceasta noua institutie va prelua de la ARR, incepand cu 4 decembrie, toate atributiile de control in trafic a transportului rutier, impreuna cu alte responsabilitati de la Registrul Auto Roman si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Comentarii
  • Oare alt prost mai mare ca asta nu ati gasit? va cred, nu cred ca exista. Dar la ARR mai sunt oameni care mai au ceva in cap. Dar trebuie sa il vada lumea si pe el, nu? Nu stiti ca habar nu are pe ce lume traieste? Nici o fraza nu stie sa lege. Dar e prietenul lui Movila si trebuie sa apara si el sa-l vada lumea. Vai de capul lor. Cautati si voi niste oameni care sa stie ce spun, ca astia oricum nu stiu nimic.

Adauga un comentariu