International

Supravietuiri miraculoase : 61 de persoane din 65 au scapat cu viata dintr-un avion in flacari

Publicat: 26 dec. 2012
1

Un avion  Fokker 100, care transporta 65 de persoane, majoritatea turisti in Birmania, s-a prabusit dupa ce un motor i-a luat foc, la cativa kilometri de pista de aterizare. Patru persoane si-au pierdut viata si mai multe au fost ranite, potrivit rtv.net.

Din cei 65 de pasageri, 50 erau straini, Avionul apartinea companiei Air Bagan, decolase din Mandalay si se indrepta ca aeroportul Heho, din estul tarii. Ghidul care insotea oaspetii catre populara destinatiei turistica Inle Lake a murit in accident si inca doua persoane tot de origine birmana, inclusiv un copil de 11 ani, iar la sol a murit o alta care a fost strivita de avionul in flacari, in timp ce se deplasa pe sosea cu bicicleta, informeaza Daily Mail. In urma accidentului, 11 persoane au fost ranite si au primit ingrijiri medicale.

Oficialitatile aeroportuare au descris accidentul ca fiind o „aterizare de urgenta”. De asemenea, un reprezentant al aeroportului a afimat ca „Aeronava a fost distrusa aproape in intregime” si ca „persoanele care au scapat cu viata ar trebui sa se considere extrem de norocoase”.

Martorii oculari au povestit ca unul dintre motoarele avionului a luat foc, iar aparatul s-a lovit cu partea respectiva de o stanca, in timp ce facea manevrele pentru aterizare, in apropiere de aeroportul Heho. In zona era ceata.

Autoritatile aeroportuare au declarat altceva, spunand ca pilotul ar fi ratat culoarul de zbor catre pista din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Avionul cuprins de flacari a reusit pana la urma sa aterizeze pe o sosea, de unde s-a oprit apoi pe un camp. O ancheta asupra cauzelor producerii accidentului este intreprinsa de catre autoritati.

Compania Air Baga apartine magnatului local Tay Za, cunoscut pentru legaturile sale cu fosta junta militara. Compania dispune doar de doua avioane Fokker 100, care nu se mai fabrica la ora actuala.

Adauga un comentariu