Actualitate

Supriza pe care GOOGLE le-o face azi romanilor

Publicat: 28 iun. 2012

Motorul de cautare Google il omagiaza astazi pe dirijorul roman Sergiu Celibidache, de la a carui nastere se implinesc 100 de ani. Celibidache a fost considerat unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii.

Personalitate exploziva, Sergiu Celibidache este dirijorul care, de-a lungul carierei sale, a refuzat cu incapatanare inregistrarile audio despre care crede ca altereaza intensitatea emotiilor care se pot naste numai intr-o sala de spectacol, pe scena.

Sergiu Celibidache, pe care Google il omagiaza azi printr-un logo dedicat, s-a nascut pe 28 iunie 1912, la Roman, in judetul Nemt. A facut liceul in orasul natal si si-a petrecut primii ani de dupa absolvire la Iasi, unde a luat lectii de pian si de compozitie. S-a inscris si la cursuri de filosofie si matematica ale Universitatii Bucuresti, iar la 24 de ani pleca la Berlin, unde a studiat la Academia de Muzica.

Sergiu celibidache abia terminase studiile cand, in 1945, a devenit dirijor al faimoasei Orchestre Filarmonice din Berlin. De-a lungul anilor, a fost invitat sa conduca orchestre celebre precum  Orchestra Radio din Stuttgartt, Orchestra Nationala din Paris sau Orchestra Simfonica Radio din Stockholm.

In 1979, Sergiu Celibidache devenea dirijor permanent al orchestrei filarmonice din Munchen, orchestra care, sub bagheta sa, se transfromi intr-una dintre cele mai bune din lume

Sergiu Celibidache a murit pe august 1996, la resedinta sa din La Neuville-sur-Essonne, in apropiere de Paris.


 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit