Video

Surfing pe lacul inghetat – VIDEO

Publicat: 18 feb. 2014

Cand te gandesti la surf iti vin in minte zile calde, ape limpezi si valuri potrivite. Dar cum sta treaba cand afara sunt aproape de zero grade?

Un grup de surferi din Minnesota nu pare ca au probleme cand vine vorba de frig si de inghet. Ei spun ca in aceasta perioada au parte de cele mai tari curse pe apa.

Surferii calaresc valurile Lacului Superior din Marele Lac, de langa Stony Point, in timpul iernii, atat de mult incat la finalul cursei ajung si ei inghetati. Varful sezonului este considerat a fi intre ianuarie si martie, caci atunci, spun ei, sunt valurile ating si 3-4 metri inaltime.

Temperatura apei din Lacul Superior, cel mai adanc din Marele Lac, este mai buna decat cea a aerului – aceasta atinge si 2 grade in timpul iernii, iar aerul si minus 24 de grade Celsius. Cu tot cu vant se simte undeva la minus 45,5 grade Celsius.

Chiar si cu o temperatura poviziva a apei, surferii trebuie sa poarte costume speciale, groase, ce le pastreaza caldura corpului. De asemenea, ei aplica si vaselina pe fata pentru a evita ca tenul lor sa fie sfasiat de vant.

Din toata aceasta nebunie, cel nmai greu moment este acela cand trebuie sa-si scoata costumele inghetate. Este necesar un timp pentru ca gheata sa se topeasca pentru a se evita degradarea costumului. Dar ce mai conteaza riscurile atunci cand pasiunea este mai presus de orice…loading...

Adauga un comentariu