Stiri medicale

Surorile-lup. Afla detalii despre cazul care a uimit lumea medicala

Publicat: 10 feb. 2012

Trei surori din India, Savita (23 de ani), Monisha (18) si Savitri (16), sufera de o maladie mai putin obisnuita, hypertrichosis universalis, cunoscuta si sub numele de sindromul lupului. Practic, boala, cu o incidenta de 1 la un milion de locuitori, se traduce printr-o pilozitate excesiva, ceea ce face ca cele trei surori sa aiba par pe toata suprafata corpului.

Pentru a-si ascunde pilozitatea, cele surorile-lup, care locuiesc intr-in satuc din apropiere de Pune, in centrul Indiei, folosesc in permanenta creme, care le mascheaza afectiunea doua-trei zile.

8 maladii rare: de la boala urinei cu miros de sirop de artar pana la sindromul Pica

Cele trei fete au mostenit boala de la tatal lor, iar mama acestora marturiseste ca, desi stia ca viitorul sot sufera de sindromul lupului, a fost obligata sa se marite cu acesta inca de la varsta de 12 ani. „Altfel, as fi fost ucisa”, a marturisit Anita Sambhaji Raut, potrivit Daily Mail.

Anita mai are alte trei fiice, care au acelasi tata, dar, inexplicabil pentru mediul medical, nu au mostenit boala acestuia. Singura speranta a celor trei este o operatie cu laser care sa indeparteze definitiv excesul de par si sa le faca sa duca o viata normala. Numai ca fiecare dintre cele trei interventii chirurgicale ar costa circa 7.000 de dolari, o adevarata avere pentru tinerele indience.loading...

Adauga un comentariu