Local

Surprinzator! Si-au facut aparitia in timpul inmormantarii prof. dr. Vasile Costinescu

Publicat: 29 iun. 2014

@ Au fost prezenti pentru a-si lua ramas-bun @ Varful medicinei iesene a adus un ultim omagiu @ Cea mai puternica dovada ca a fi medic inseamna mai mult decat o meserie si un program fix de lucru

O mare de oameni a fost alaturi de cel care a lasat in urma cea mai puternica dovada ca medicina adevarata se face prin sacrificii. La Cimitirul Eternitatea a fost prezenta ieri intreaga spuma a medicinei iesene. Au dat dovada de solidaritate, compasiune si apreciere pentru cel care si-a trait viata mai mult pe holurile spitalului si in sala de operatie. Prof. dr. Vasile Costinescu a fost condus ieri pe ultimul drum de familie, prieteni si colegi din lumea medicala. La slujba de inmormantare, oficiata de un sobor de preoti, au fost prezenti si fosti pacienti care au primit in afara de un diagnostic o vorba calda si incurajari. Nu au uitat ca au intrat speriati si descurajati in cabinetul medicului ORL si au primit la externare chiar si bani pentru biletul de autobuz. Doborat de mai multe afectiuni, prof. dr. Vasile Costinescu s-a stins din viata joi, in sectia de Antestezie si Terapie Intensiva din cadrul spitalului in care si-a petrecut peste patru decenii.

„Un medic pentru suflet”

Cei in halate albe au fost in doliu si in semn de recunostinta au adus un ultim omagiu. Sotia si fiul medicului au fost nedezlipiti de sicriul in care se afla trupul neinsufletit al celui care, pe langa medicina, si-a indeplinit cu succes rolul de sot si tata. O buna parte din personalul Clinicii ORL a Spitalului Sf. Spiridon a fost prezent la inmormantare, restul ramanand alaturi de pacienti in saloanele sectiei. Ei sunt cei care au mostenit de la prof. dr. Vasile Costinescu setea pentru schimbare, performanta si omenia. Medicul Vasile Costinescu a fost fondatorul Scolii ORL, director de spital si a pus bazele Clinicii ORL, luptand pentru modernizarea si dotarea acestei sectii.

Click aici pentru a vedea imagini de la inmormantare.

„Medicul Costinescu m-a operat de doua ori si am avut incredere deplina in tot ce face. Nu a fost un simplu doctor care isi facea treaba si pleca la el in cabinet. M-a incurajat si mi-a dat sfaturi pretioase in legatura cu alte probleme. A fost un medic care stia ce inseamna omenia, un medic pentru suflet”, a spus un pacient care a fost la slujba de inmormantare. Discret, o mare parte din medicii ieseni si-au facut aparitia pentru a-si lua ramas-bun. In tacere si-au amintit de ultimele momente petrecute alaturi de dr. Costinescu. Fiecare povestea un crampei din viata, in care medicul a fost prezent in primul rand ca om.

Medicina transmisa din generatie in generatie

Provenit dintr-o familie cu traditie in medicina, tatal sau fiind cel care a infiintat practic specialitatea de ORL in Iasi, medicul a stiut ce vrea sa faca in viata lui inca de pe bancile liceului. Povestea ca, desi aparent avea un avantaj prin faptul ca tatal sau profesase ca doctor, a simtit de-a lungul timpului apasarea mostenirii pe care a fost nevoit sa o duca mai departe cu responsabilitate. Nici in prag de pensionare, profesorul Costinescu nu putea sta departe de pacienti. A fost considerat medicul saracilor pentru ca niciodata nu ezita sa scoata bani din buzunar pentru bolnavii sarmani sau le oferea mancare celor care erau abandonati in spital. Profesorul Vasile Costinescu a fost in primul rand un medic pentru suflet, pentru cei fara alinare si incercati de suferinte fizice. Pierderea acestuia inseamna un gol enorm pentru intreaga lume medicala, iar pentru cei mai tineri care ii vor calca pe urme va ramane un model de profesionalism, de omenie si de dedicare celor aflati in momente de impas. 

Dumnezeu sa-l ierte!loading...

Comentarii
 • Ce betivan pune titlurile?!
  Cine plm si-a facut aparitia?!
  Alinutza, ai bout mult la pomenire?! Ce senztional ati vazut ma la inmormantare?!
  🙂

 • Ce betivan pune titlurile?!
  Cine plm si-a facut aparitia?!
  Alinutza, ai bout mult la pomenire?! Ce senztional ati vazut ma la inmormantare?!
  🙂

 • Ce cretini sunteti!!!!!! Reteta senzationalului peste tot. Ce a aparut? Sfantul duh? Idioti de doi lei!!! Rusine!! Stergeti dracului titlul ala ca va faceti de ras, de parca ar mai fi loc…

 • au venit colegii lui, doctorii, poate au venit si din pacienti, intr-adevar, foarte surprinzator. E surprinzator sa vezi lume la inmormantare!!!!!!! Voi care scrieti, ganditi inainte s-o faceti? Sau nu aveti respect nici pentru ziar, nici pentru cititori, dar nici pentru voi, unul care se respecta s-ar abtine de la asa titluri.

Adauga un comentariu