Local

Surpriza alegerilor parlamentare, George Simion, a făcut masterul la Iași și a devenit cunoscut după ce i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu

Publicat: 07 dec. 2020
George Simion a protestat față de Ion Iliescu
George Simion a protestat față de Ion Iliescu

Surpriza alegerilor parlamentare 2020, George Simion, s-a făcut remarcat prin acţiunile sale de protest. Încă de pe vremea când era student, George Simion s-a făcut remarcat prin faptul că i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu.

Acţiunea se petrecea în 2009, în ziua în care Ion Iliescu împlinea 79 de ani. BZI.RO a relatat în exclusivitate episodul petrecut pe vremea când George Simion era un student în Iași în cadrul Universităţii A.I Cuza – Facultatea de Istorie.

George Simion i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu

George Simion, la acea vreme, membru al Grupului de Acţiune Noii Golani, a ales să protesteze în această manieră la adresa fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, atunci când acesta şi-a sărbătorit aniversarea a 79 de ani. Deşi este născut în Bucureşti, George Simion a ales să se înscrie la un master în Istoria Comunismului în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași. Acesta afirma faptul că fostul președinte, Ion Iliescu, este o relicvă a trecutului:

„Ion Iliescu este o «relicva» a trecutului. Am aprins lumânări şi i-am urât La Mulţi Ani şi să ajungă să plătească pentru că a «furat» Revoluţia din 1989”, a declarat George Simion în 2009.

La acea vreme, George Simion i-a oferit și un cadou mai puţin obişnuit lui Ion Iliescu. Acesta i-a dat un tricou de culoare neagră pe care scria cuvântul ”criminal”. La acea dată, Simion a fost ridicat şi dus la Poliţie unde a fost reţinut 4 ore şi a fost amendat pentru injurii adus unui grup de persoane de vârsta a treia.

Simion îl considera principalul vinovat pe Iliescu pentru faptul că Revoluţia Romană a fost deturnată şi „comuniştii” conduc şi acum în ţară.

Partidul lui George Simion, AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020

Partidul înfiinţat de George Simion, AUR, a fost marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020. Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Până la această oră, partidul condus de George Simion are un procent de peste 9% la alegerile parlamentare.

Rezultate parţiale la Camera Deputaţilor
PSD – 31,14%
PNL- 25,62%
USR-PLUS – 13,99%
AUR – 9,13%
PMP – 4,73%
PRO România -4,40%

Rezultate parţiale la Senat
PSD – 30,82%
PNL- 25,48%
USR-PLUS – 14,11%
AUR – 8,94%
PMP – 4,74%
Pro România – 4,34%

George Simion a intrat, în 2016, în greva foamei după ce i s-a pus interdicţie în Republica Moldova. La acea dată, preşedintele AUR declară că i se face un abuz prin interzicerea accesului în Basarabia>

„Am ajuns la vamă Sculeni şi nici aici nu se opreşte acest abuz îndreptat împotriva mea (fără să fiu anunţat de nimeni mi s-a anulat dreptul la libera circulaţie) şi a ideii Unirii. Voi intra aici pe loc în greva foamei până voi putea merge acasă, în Basarabia.

Gândurile şi rugăciunile voastre vă rog să fie cu mine. Sunt cu prietenul meu @Marius Benchea de la Crucea Rosie care îmi va oferi asistenta medicală. Sunt alături şi de alţi prieteni aici, la Sculeni. UNIREA FACE PUTEREA!”, a scris pe Facebook George Simion.

Comentarii
Adauga un comentariu