Local

Surpriză de proporții în dosarul dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu! Judecătorii ieșeni au ridicat din nou un sechestru pus de anchetatori!

Publicat: 16 sept. 2020

În dosarul dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu apar tot mai multe soluții favorabile inculpaților! Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au ridicat, din nou, ieri-seară, un sechestru pus de anchetatori! În urmă cu câteva zile, instanța a ridicat unele sechestre puse pe bunuri imobile ale omului de afaceri

Judecătorii ieșeni au ridicat din nou un sechestru pus de anchetatori! Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis parțial contestația formulată de Aura Florentina Pârvu.

„Instanța admite în parte contestația, astfel cum a fost precizată, formulată de petenta Aura Florentina Pârvu, împotriva ordonanței procurorului de instituire a măsurii asigurătorii a sechestrului din data de 6 august 2020, din dosarul DIICOT Iași. Desființează, în parte, ordonanța procurorului prin care s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aparținând petentei de pe raza județului Iași. Reduce cuantumul sumelor până la concurența cărora s-a instituit sechestrul asigurător, de la 4.099.500 de lei și 192.861,05 euro, la suma de 4.026.100 de lei. Menține măsura sechestrului asigurător dispus prin ordonanța procurorului asupra bunurilor imobile aparținând petentei numai până la concurența sumei de 4.026.100 de lei. Ridică sechestrul instituit pentru restul sumelor”, au precizat judecătorii.

Aceștia au adăugat că desființează în totalitate procesul-verbal de aplicare a sechestrului penal asupra bunurilor imobile de pe raza județului Iași aflate în proprietatea Aurei Florentina Pârvu.

Sechestrul pe conturi, diminuat de judecătorii ieșeni în cazul Aurei Florentina Pârvu

Judecătorii ieșeni au mai admis în parte și contestația formulată de Aura Forentina Pârvu împotriva sechestrului pus de procurorii DIICOT pe conturile curente deschise de apropiata dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu la BRD, Libra Bank și Raiffeisen Bank. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au considerat că trebuie redus cuantumul sumelor până la concurența cărora s-a instituit acest sechestru, de la 4.099.500 de lei și 192.861,05 euro, la 4.026.100 de lei. În schimb, instanța a menținut sechestrul, dar numai până la suma e 4.026.100 de lei.

„Instanța admite contestațiile reunite formulate de petentele Aura Florentina Pârvu, SC Expert Clean Plus SRL Iași și SC Perla Iași SRL împotriva sechestrului pus de DIICOT Iași. Revocă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparținând petentei Aura Florentina Pârvu, în calitate de unic administrator și asociat cu 99,02 la sută în cadrul SC Expert Clean Plus SRL, societate în care asociat cu 0,98 la sută este SC Perla Iași SRL. Desființează în totalitate procesul-verbal de aplicare a sechestrului penal asupra bunurilor imobile”, au încheiat judecătorii. Decizia este definitivă.

Judecătorii au ridicat sechestrul pus pe bunurile omului de afaceri ieșean

În urmă cu câteva zile, judecătorii au dispus ridicarea unui alt sechestru pus de procurorii DIICOT în cazul omului de afaceri Cristin Zămoșteanu. Printre imobilele care nu se mai află sub sechestru se numără Hotelul Pleiada și Hala Centrală. Judecătorii de la Tribunal au admis parțial contestația omului de afaceri și au menținut măsura asiguratorie pentru alte imobile.
Amintim că DIICOT a pus inițial, pe lângă bunurile menționate, sechestre pe imobile în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei, dar și pe conturile unor firme. Însă, în ultimele zile, mai multe conturi au fost deblocate.

Percheziții cu tam-tam la un dezvoltator imobiliar

În urmă cu mai bine de o lună, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții și au dispus rețineri în dosarul în care este vizat dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămoșteanu. Așadar, pe 28 iulie 2020, anchetatorii au efectuat 40 de percheziții domiciliare, au dus la audieri 17 persoane, dintre care au reținut 3. Audierile în acest caz au durat până târziu în noapte. A doua zi, anchetatorii au formulat o propunere de arestare preventivă în cazul celor 3 persoane reținute: Cristin Zămoșteanu, Ovidiu Crețu și Aura Florentina Pârvu.

Argumentul adus de anchetatori pentru arestarea preventivă este acela al „bunei desfășurări a procesului penal, în condițiile în care trebuie finalizată urmărirea penală cu privire la faptele pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală față de inculpați, precum și finalizarea analizei materialului probatoriu”. Ulterior, decizia a fost contestată, dar judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au menținut arestarea preventivă în cazul celor 3. În acest dosar, DIICOT Iași vizează 14 persoane fizice, în total, acuzațiile fiind de natură economică, în special evaziune fiscală și spălare de bani.

Comentarii
  • Praf in ochii proștilor acum înainte de alegeri , ce se mai bucura meltenii care se uitau la Viorel &Vulpița acum au alte subiecte Zamosteanu ei nu realizeaza ca este un circ ieftin în regizat, omului nu o sa i se intample nimic o sa piardă ceva bănuți, a invatat care si unde este locul său ce investiții poate sa faca si ce nu, pe cine se poate baza si pe cine nu etc în final câțiva trepaduși din anturajul său o sa fie zmotociți putin ,autoritățile vor brava cu realizările efectuate și cu importanta instituției în rest vrajeala de Buftea ca de obicei ,,câinii latră ursul merge,,

Adauga un comentariu