Local

Surpriză de proporții în dosarul „Diavolului”! Un dezvoltator care construiește case de lux și unul dintre Corduneni stau cu sufletul la gură după ce au devenit inculpați peste noapte! (Exclusiv)

Publicat: 28 nov. 2020
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis în judecată mai mulți membri ai lumii interlope, după un scandal de șantaj
Andrei Trocin, zis "Diavolul", prietenul său, Dragoș Panțîru și Vasile Călin

Se mărește hora interlopilor! Surpriză de proporții în dosarul „Diavolului”! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus, în același dosar, trimiterea în judecată a lui Andrei Trocin, Dragoș Panțîru, Vasile Călin, fost Corduneanu. Întreg scandalul a pornit de la o acuzație de șantaj, formulată de un ieșean

Andrei Trocin și Dragoș Panțîru sunt prieteni vechi, iar, acum, sunt colegi de arest, după ce au șantajat un apropiat. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) i-au deschis un dosar penal după ce au primit o plângere din partea unui bărbat. Primul ridicat de „mascați” a fost Andrei Trocin. În timp ce se afla într-un autoturism de lux, în zona Păcurari, Trocin a fost blocat de „mascații” de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS). A fost percheziționat, iar, în cele din urmă, a fost dus la audieri. Andrei Trocin sau „Diavolul”, așa cum este cunoscut prin lumea interlopă, a fost reținut pentru 24 de de polițiștii de la SIC Iași, iar, mai apoi, a fost arestat preventiv. Interlopul ce pozează, mai nou, într-un dezvoltator imobiliar a fost acuzat de șantaj.

Cum și-au amenințat victima cei doi prieteni

La câteva zile distanță, Dragoș Panțîru a fost ridicat de „mascați” din zona Rediu, fiind oprit în trafic. Individul a ajuns în vizorul polițiștilor de la SIC după ce ar fi pus umărul la comiterea unei infracțiuni alături de prietenul său de suflet, Andrei Trocin, cel poreclit „Diavolul”. Cei doi ar fi făcut echipă și ar fi amenințat-o pe victimă ori de câte ori aveau ocazia. Atât Trocin, cât și Panțîru i-ar fi trimis mesaje de amenințare și, ori de câte ori s-au întâlnit cu victima, i-au spus să facă rost de bani pentru a-și plăti „datoria”.

Amenințările au fost adresate în plină stradă sau în diferite localuri din Iași. Amintim că Andrei Trocin ar fi avut în urmă cu ceva timp un conflict cu un individ pe nume C.V. Trocin l-ar fi snopit în bătaie pe C.V., i-a distrus un BMW și a fost la un pas de a merge la pușcărie. Pentru a nu ajunge după gratii, „Diavolul” a ajuns cu victima sa la o înțelegere. I-a dat 5.000 de euro pentru a nu depune plângere și s-au împăcat. Acel episod s-a petrecut în urmă cu câțiva ani. De atunci și până acum, Andrei Trocin nu a mai avut liniște și și-a propus să-și recupereze cei 5.000 de euro.

Andrei Trocin și Dragoș Panțiru au încercat să scape din arest

Pe 9 noiembrie 2020, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins contestația formulată de Andrei Trocin împotriva arestării preventive dispusă de Judecătoria Iași.

„Instanța respinge, ca nefondată, contestația promovată de inculpatul Andrei Trocin, cercetat pentru șantaj”, au precizat magistrații ieșeni.

Pe de altă parte, pe 12 noiembrie 2020, Judecătoria Iași a admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Dragoș Ștefan Panțîru.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în ce îl privește pe inculpatul Dragoș Ștefan Panțîru. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare pe numele inculpatului”, au menționat magistrații.

Totuși, Panțîru a contestat decizia Judecătoriei Iași.

Cum a ajuns, din martor, inculpat un membru al clanului Corduneanu

În timpul anchetei, polițiștii de la SIC au discutat cu mai mulți martori, printre care și Vasile Călin, fost Corduneanu. Cei doi au fost inițial martori, însă au devenit inculpați după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că au mințit pentru a-i ajuta pe Andrei Trocin și Dragoș Panțîru.
Astfel, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei Trocin, Dragoș Panțîru, Vasile Călin, fost Corduneanu. Acum, urmează ca magistrații din cadrul Judecătoriei Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Comentarii
  • Într-adevăr, interlopii construiesc. Dar dorm unii. Banii cu care construiesc sunt doar din camata, taxe de protecție, droguri și fete! Somn ușor autorități !!!

  • Felicitari autoritatilor !!!! Curatati iasi ul de toate mizeriile astea de interlopi !!!! Lui dragos pantiru ii place sa ia la muie de la baieti , mi a supt o si mie acum 8 ani in scara lui de bloc !!!! SUGEA MAI BINE CA O FEMEIE

  • Dotari pentru fraieri baietii: lifturi, camere de supraveghere s.a.m.d. vb cu administratorul blocurilor B1, B2 de la Iasicon. shmecherie , faci bani fara sa ai probleme….invenetezi defecte si faci devize de reparatii… Putini se pricep la aceste utilaje, asa ca hai cu banul….

  • Ăștia trebuie verificați bine au bani ascunși făcuți din prostituție droguri cămătarii…confiscate toate bunurile.. de unde au ei mașini scumpe…au muncit ei vreodată… stau pe spatele femeilor care le au la produs în Anglia

  • Dna Mariana, o mama își iubește copilul indiferent de problemele pe care le are sau le creează. Acest individ este un descreierat, un nenorocit cu o mutra de tamp, un retardat mintal si nimeni si nimic nu l-ar fi putut opri din drumul ales de el. Si ceea ce a facut dovedește clar ca nu-si respecta deloc mama. Incercati sa nu mai dati vina pe părinți pentru cei care se nasc cu multe frustrări si devieri comportamentale. La urma urmei si societatea poate fi învinuita pentru acest eșec, pentru ca nimeni nu a luat vreo atitudine oficială pentru a-l opri. Credeti ca vecinii, colegii si chiar niste instituții ale statului nu-l știau? Asta nu a ajuns un derbedeu, santajist si hot peste noapte.

Adauga un comentariu