Stiri si curiozitati

Surpriza: Iata cand pica Pastele in 2019

Publicat: 21 oct. 2018

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat calendarul bisericesc pentru anul 2019. Conform deciziei, sarbatoarea de Pasti va fi celebrata in luna aprilie.

Hotararea a fost luata in sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, ce s-a desfasurat in Sala Sinodala din Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Patriarhia Romana a anuntat ca Sinodul a adoptat o serie de decizii. Una dintre ele priveste aprobarea calendarului bisericesc pentru anul 2019, an in care Sfintele Pasti se vor sarbatori in ziua de 28 aprilie.

Totodata a fost reiterata pozitia Bisericii Ortodoxe Romane privind legalizarea parteneriatelor civile, „avand in vedere faptul ca aceasta va conduce la incurajarea si legalizarea concubinajului, precum si la deresponsabilizarea partenerilor de viata,

in detrimentul interesului major al copiilor“, precizeaza BOR, care aminteste ca respingerea parteneriatelor civile este si pozitia tuturor Bisericilor Ortodoxe, exprimata la Sfantul si Marele Sinod din Creta din anul 2016.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit