Local

Surpriză în dosarul dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu! Judecătorii ieșeni au ridicat din nou un sechestru pus de anchetatori!

Publicat: 22 oct. 2020
Un judecător ieşean emite o sentinţă
Judecătorii ieşeni au admis în parte o cerere de ridicare a unui sechestru pus de DIICOT pe bunuri imobile, în dosarul dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoşteanu

În dosarul dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu apar tot mai multe soluții favorabile inculpaților! Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au ridicat, din nou, miercuri seară, un sechestru pus de procurorii DIICOT! Recent, instanța a ridicat unele sechestre puse pe bunuri imobile ale omului de afaceri

Judecătorii ieșeni au ridicat din nou un sechestru pus de anchetatori! Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis parțial contestația formulată de Oana Mirela Zămoşteanu.

„Instanţa admite în parte contestaţia formulată de petenta Mirela Oana Zămoşteanu împotriva ordonanţei procurorului de instituire a măsurii asigurătorii a sechestrului din data de 10 august 2020, ora 9:00, din dosarul DIICOT Iaşi. Desfiinţează, în parte, ordonanţa procurorului prin care s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând petentei Mirela Oana Zămoşteanu de pe raza judeţului Iaşi. Ridică măsura asigurătorie a sechestrului instituit prin ordonanţa procurorului asupra următoarelor bunuri imobile: imobil din localitatea Miroslava de 2.500 mp, imobil din localitatea Miroslava de 8.750 mp, imobil din Iaşi – 223 mp, imobil din Iaşi – spaţiu comercial de 273 mp, imobil din Iaşi – apartament de 60 mp.

Menţine măsura sechestrului asigurător dispus prin ordonanţa procurorului din data de 10 august 2020 asupra celorlalte bunuri imobile aparţinând petentei Mirela Oana Zămoşteanu. Admite contestaţia formulată de petenta Mirela Oana Zămoşteanu împotriva procesului-verbal de aplicare a sechestrului penal asupra bunurilor imobile de pe raza judeţului Iaşi aflate în proprietatea petentei. Desfiinţează în totalitate procesul-verbal de aplicare a sechestrului penal. Definitivă”, au precizat miercuri seară magistraţii ieşeni.

Sechestrul pe conturi, micşorat de magistraţi în cazul Aurei Florentina Pârvu

Recent, judecătorii ieșeni au mai admis în parte și contestația formulată de Aura Forentina Pârvu împotriva sechestrului pus de procurorii DIICOT  pe conturile curente deschise de apropiata dezvoltatorului imobiliar Cristin Zămoșteanu la BRD, Libra Bank și Raiffeisen Bank. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au considerat că trebuie redus cuantumul sumelor până la concurența cărora s-a instituit acest sechestru, de la 4.099.500 de lei și 192.861 de euro, la 4.026.100 de lei. În schimb, instanța a menținut sechestrul, dar numai până la suma e 4.026.100 de lei.

De asemenea, tot recent, judecătorii au dispus ridicarea unui alt sechestru pus de procurorii DIICOT în cazul omului de afaceri Cristin Zămoșteanu. Printre imobilele care nu se mai află sub sechestru se numără Hotelul Pleiada și Hala Centrală. Judecătorii de la Tribunal au admis parțial contestația omului de afaceri și au menținut măsura asiguratorie pentru alte imobile. Amintim că DIICOT a pus inițial, pe lângă bunurile menționate, sechestre pe imobile în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei, dar și pe conturile unor firme. Însă, între timp, mai multe conturi au fost deblocate.

Percheziții la dezvoltatorul imobiliar, efectuate în urmă cu aproape 3 luni

În urmă cu câteva luni, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții și au dispus rețineri în dosarul în care este vizat dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămoșteanu. Așadar, pe 28 iulie 2020, anchetatorii au efectuat 40 de percheziții domiciliare, au dus la audieri 17 persoane, dintre care au reținut 3. Audierile în acest caz au durat până târziu în noapte. A doua zi, anchetatorii au formulat o propunere de arestare preventivă în cazul celor 3 persoane reținute: Cristin Zămoșteanu, Ovidiu Crețu și Aura Florentina Pârvu.

Astfel, argumentul adus de anchetatori pentru arestarea preventivă este acela al „bunei desfășurări a procesului penal, în condițiile în care trebuie finalizată urmărirea penală cu privire la faptele pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală față de inculpați, precum și finalizarea analizei materialului probatoriu”. Apoi, decizia a fost contestată, iar ace;tia au fost puşi în libertate. În acest dosar, DIICOT Iași vizează 14 persoane fizice, în total, acuzațiile fiind de natură economică, în special evaziune fiscală și spălare de bani.

Comentarii
  • Ok spălare de bani! Alt dosar nespecificat: consumul de droguri! Ei sunt consumatori de droguri! Jocurile de noroc și inchiriere de apartamente pentru prostituate din zona Pallas!

  • Daca nu ar fi si niste judecatori corecti ar fi jale ….militia mai ia cate o pizza,un concediu platit …..ca sa mai faca un filet …..cunoastem personal un trio de la ipj care fac asta …..o fi asa si in cazul omului asta…..nu tot ce zic procurorii e adevarat….si e trist ca le platim salariile etc….na!asta e romania….poate o si meritam ca isi bat joc ei in primul rand de ce ar trebui sa reprezinte….adica corectitudine si impartialitate ….stiti voi aia 3 militieni care faceti filete la cine ma refer…

  • Bravo BOSS te pupa tata, bravo justitiei si-a facut treaba, nu avea ce sa caute un business man nevinovat acolo. Asa-i cand nu stii matematica ca sa numeri banii si sa faci socoteli suspectezi pe oricine de evaziune, poate faceti scoala macar acum online si pe urma sa acuzati afaceristii.

  • 1)aura nu este si nu a fost niciodata amanta omului))))))) poate a vrut;)a visat)!
    2) femeia isi vede de viata ei singuratica….
    3)copilul e din senin)))))poate e a fostului sef de la fisc)))) numai ea stie)!
    Nu O mai barfiti Si nu o invidiati! Femeia a muncit pt fiecare banut castigat.

Adauga un comentariu