Local

Surpriza! Inca doi cai vor fi cumparati de Politia Locala Iasi

Publicat: 10 nov. 2017
1

Politia Locala Iasi a deschis o procedura de atribuire a contractului de achizitie pentru "consultanta si expertiza de specialitate si alte servicii in vederea achizitionarii de doi cai (2 capete cabaline) pentru compartimentul Politia Locala Calare". Practic, firma care va semna contractul cu Politia Locala va trebui sa efectueze cercetari ale pietei si sa inainteze propuneri pentru alegerea cailor potriviti, de la hergheliile din tara, cluburi private sau crescatori particulari, inclusiv deplasarea in vederea verificarii cailor alesi.

Citeste si : Trei armasari si doua iepe pentru Politia Locala! Se cauta calareti, dar nu se ingramadeste nimeni! FOTO, VIDEO

Conditiile impuse la alegerea cailor este ca acestia sa corespunda din punct de vedere fizic specificului activitatilor si sa detina aptitudinile necesare activitatii de patrulare in zona urbana.

"Prestatorul se obliga sa asigure selectia cabalinelor, sa negocieze pretul de achizitie in numele cumparatorului, cu incadrarea in bugetul alocat achizitiei cailor si raspunde pentru stabilirea acestuia pretului raportat la conditiile impuse", dupa cum se arata in caietul de sarcini impus de Politia Locala Iasi. Perioada derularii contractului ar urma sa de desfasoare pana cel tarziu in data de 8.12.2017.

Aceste doua cabaline se vor alatura celorlalti 5 cai care se afla deja in grija angajatilor Politiei Locale Iasi. Costul pentru achizitionarea celor doua iepe si trei armasari a fost de aproximativ 86.000 de lei. Cato, Yldau, Dancer, Dries si Csuffy, acestea sunt numele cabalinelor ce fac parte din proiectul Politia Calare.

Se angajeaza noi calareti pentru Politia Locala Calare din Iasi

Potrivit reprezentantilor Politiei Locale, caii si politistii vor iesi la plimbare prin zonele pietonale greu accesibile cu autoturismele si prin parcuri. Echipajele vor participa la actiuni de interventie pentru mentinerea ordinii si linistii publice. Zonele de patrulare vor fi cele pietonale, adica prin parcuri, zona centrala. Politistii calare nu vor avea atributii la regimul circulatiei.

Citeste si : A inceput concursul de angajare pentru "Politia Locala Calare" din Iasi

Comentarii
Adauga un comentariu