Local

Surpriză la vârful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Fostul director, Ovidiu Laicu, a câștigat procesul pentru reintegrarea pe funcție – Exclusiv

Publicat: 24 nov. 2021
Ovidiu Laicu
Ovidiu Laicu

Decizie surpriză a instanței de judecată. Ovidiu Laicu a câștigat procesul deschis cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași privind reintegrarea pe funcție. Acesta a fost înlocuit la șefia instituției cu Dan Pilă in 2019, însă a contestat decizia.

Recent, magistratii au decis, în prima instanță ca Laicu sa fie reintegrat pe funcția de director general regional.

„Admite, în parte, contestaţia formulată şi completată de contestatorul Laicu Ovidiu Mugurel domiciliat în Iaşi, în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin D.R.D.P. Iaşi Anulează în parte decizia nr. 1700/16.12.2019, respectiv art. 2, în ceea ce priveşte încetarea de drept a contractului individual de muncă al contestatorului. Anulează decizia nr. 1701 din 16.12.2019 emisă de intimată. Obligă intimata să reintegreze contestatorul pe postul deţinut anterior emiterii deciziilor contestate.

Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul. Respinge cererea privind obligarea intimatei la plata de daune-interese şi cererea privind obligarea intimatei la plata de daune morale. Respinge cererea contestatorului privind obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, cale de atac ce se depune sub sancţiunea nulităţii la Tribunalul Iaşi. Pronunţată azi, 24.11.2021, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei de judecată.
Document: Hotarâre 2619/2021 24.11.2021”, se arată în decizia magistraților. Ovidiu Laicu va beneficia și de salariile restante din ultimii doi ani.

Mai multe amănunte mâine în cotidianul BZI

Comments are closed.

Adauga un comentariu