Titlurile zilei

Surpriză neplăcută pentru un ieșean care a vrut să-și cumpere o mașină din Suceava! Ionuț Florea: „Eu nu pot să merg cu ea la ITP fără să cumpăr un alt catalizator!”

Publicat: 06 aug. 2022
parc auto Capra Neagra
Ieșeanul Ionuț Florea a achiziționat un autoturism marca Dacia Logan, în valoare de 3000 lei, de la Gheorghe Suciu, originar din localitatea Șcheia, Suceava

Ieșeanul Ionuț Florea a achiziționat un autoturism marca Dacia Logan, în valoare de 3.000 de lei, de la Gheorghe Suciu, originar din localitatea Șcheia, Suceava. Mașina a stat timp de un an și jumătate în parcul auto al firmei Capra Neagră S.R.L., deoarece a fost implicată într-un accident auto cu victime. Când să intre în posesia mașinii, Ionuț Florea a avut o surpriză, observând că acesteia îi lipsește catalizatorul

După oglinzi, catalizatoarele sunt cele mai vizate de către hoți. Acestea sunt extrem de căutate, deoarece conțin cantități mici de aur și platină. Catalizatorul filtrează gazele nocive ale motorului. De obicei, această piesă are niște plăcuțe ce pot fi din platină sau alte metale prețioase. Cantitatea variază de la mașină la mașină, dar, în general, este până în 10 grame.

Ionuț Florea: „De unde s-a luat catalizatorul era o sudură de formă, era pusă o țeavă”

Ionuț Florea și-a achiziționat o mașină în valoare de 3.000 de lei de la Gheorghe Suciu, din Șcheia, Suceava. Când s-a uitat mai atent la mașina pe care a achiziționat-o, Ionuț Florea a descoperit că aceasta nu are catalizator. Mai apoi, ieșeanul a aflat că autoturismul recent cumpărat a fost implicat, în noiembrie 2021, împreună cu alte zeci de autoturisme, într-un dosar de furt de catalizatoare.

„Domnul de la care am vrut să cumpăr mașina a fost implicat într-un accident auto cu victime, mașina sa a stat un an jumătate acolo. Când m-am dus cu proprietarul să ridicăm mașina, am văzut că nu are catalizator. În plus, nu i-a predat-o nici cu chei, nici cu numărul din spate. I-a întrebat pe polițiști de ele, dar nu știau nimic. Am făcut reclamație la Poliția Rutieră, apoi ne-au trimis la Poliția din Șcheia. Polițiștii de aici nu știu nimic. Dar cum poate fi un catalizator lipsă dintr-un parc auto supravegheat video. Când s-au uitat mai atent pe dosare, erau în jur de 70 de mașini ce aveau catalizatoarele furate, inclusiv de-ale lor, de-ale Poliției, printre care se număra și mașina asta. I-am întrebat dacă nu s-a descoperit nimic și ne-au spus că este din octombrie deschis un dosar. Multe catalizatoare au fost furate de la mașini de Poliție, de la MCV-uri și berline”, a declarat Ionuț Florea.

Ionuț a descoperit cu stupoare că în locul catalizatorului a fost sudată o țeavă.

„Când m-am uitat mai atent, de unde s-a luat catalizatorul era o sudură de formă, era pusă o țeavă. Se vedea că este sudură recentă, pentru că nu era ruginită. La mașinile de Poliție nici țeava aia nu au mai pus-o. Le-am zis că e o sudură recentă, au pus țeava asta ca să nu vadă nimeni că lipsește catalizatorul, însă polițiștii au spus că nu are cum să fie așa”, a adăugat ieșeanul.

Ieșeanul a fost sfătuit de polițiști să-și cumpere singur un alt catalizator pentru mașină

Ieșeanului nu-i vine să creadă că polițiștii din localitatea Șcheia nu știu nimic despre aceste furturi de catalizatoare, deși parcul auto este supravegheat video. Acum, bărbatul se vede nevoit ca pe lângă cei 3000 de lei, cât l-a costat autoturismul, să mai scoată bani din buzunar și pentru un catalizator nou.

„Ei nu știau nimic, mi-au spus că urmează să facă cercetări. Mi s-a părut total în neregulă, dosar din octombrie, anul trecut, deși acolo sunt camere și nu s-au găsit făptașii. Ne-au zis și că mașina pe care am cumpărat-o eu ar fi mișcat-o de colo-colo, dar nu erau siguri. Este firmă de pază, sunt camere video, acum pe noi cine ne despăgubește. Eu nu pot să merg cu ea la ITP fără să cumpăr un alt catalizator. Mi-au zis să merg să cumpăr unul, tot de la dezmembrări”, a adăugat Ionuț Florea.

Gheorghe Suciu, proprietarul autoturismului, nu știa nimic despre lipsa catalizatorului, fiind la fel de surprins precum cumpărătorul mașinii.

„Autoturismul a fost indisponibilizat de Poliție, în decembrie 2020, iar acum 3 săptămâni s-a terminat cercetarea legată de accidentul în care a fost implicată mașina, iar Poliția ne-a dat voie s-o luăm din parc. Acum 3-4 zile, când am pornit-o, ne-am dat seama că nu are catalizator. Ne-am deplasat la Poliție și ne-a spus că anul trecut, în noiembrie, a avut loc un furt, s-au furat peste 100 de catalizatoare de la mașini și este deschisă o anchetă penală în acest sens. Ne-au arătat că și mașina aceasta este implicată în ancheta respectivă, apare numărul de înmatriculare acolo. Dosarul este deschis la Poliția Șcheia din Suceava. Parcul este proprietatea firmei Capra Neagră S.R.L. ce are contract cu Poliția”, a declarat Gheorghe Suciu, proprietarul autoturismului.

Reporterii BZI au luat legătura cu unul dintre polițiști implicați în acest caz, însă nu a dorit să ofere declarații. Ionuț Florea își dorește ca această situație să fie rezolvată pentru a se putea folosi de mașina pe care a achiziționat-o.
Comentarii
 • O lua cu 3000 si vo dadea voua prostilor mai departe cu 1500€. Asta facea. Samsarache. Aviz amatorilor de loganuri

 • Sunt sigur ca politia este amestecata. Pe a lor nu trebuie sudata teava, teava trebe doar pe cele de se vand, masinile de politie nu fac parte din aceeasi categorie.

 • Ba da ba!
  Este o mare stire!
  Arata modul in care eu, tu, ala, ala poti fi tras in piept!
  Mai arata indolenta unor politisti din Suceava care nu-si fac meseria, nu vor sau nu stiu sa si-o faca!
  Politistii stau in birouri acum ca este racoare vara iar iarna ca este cald.

  1.Nu fac cercetari in plangerile/sesizarile formulate de cetatenii indreptatiti si asteapta ci doar inregistreaza (daca inregistreaza) hartiile si le uita prin fisete;
  2.Nu verifica, nu iau la puricat centrele de achizitii a deseurilor feroase si neferoase, fier vechi cum spun multi, unde se stie ca acolo este cea mai mare evaziune fiscala si din acest motiv daca esti posesor de masina cu catalizator, maine poti fi si tu victima!
  Tu vezi mai mult de lungul nasului???

Adauga un comentariu