National

Surpriză pentru polițiști. Oamenii legii au confiscat 11 AK-47 de la interlopi din Țăndărei

Publicat: 06 apr. 2020

Țăndărei a devenit în mod oficial al doilea focar de infecție cu coronavirus. În urma raziilor făcute de către oamenii legii în oraș, au fost confiscate 11 arme AK-47 de la interlopi. Ce informează poliția?  Virusul ucigaș din China este de neoprit, iar asta nu o spunem doar noi, ci bilanțul persoanelor infectate care crește de la o zi la alta. În urmă cu câteva zile, orașul Țăndărei a fost plasat în carantină totală, devenind cel de-al doilea focar de infecție cu noul coronavirus, după Suceava.

Oamenii s-au izolat în propriile locuințe și ascultă cu sfințenie de regulile pe care le-au emis autoritățile. Totodată, în această perioadă, oamenii legii au efectuate mai multe razii, reușind să confiște 11 arme letale (AK-47) și două neletale. Întreaga acțiune a avut loc sâmbătă, 4 aprilie 2020, între orele 14.00 – 22.00.

„Au fost controlate în trafic 630 de autovehicule și legitimate peste 900 de persoane. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări pe raza orașului Țăndărei la persoanele fizice deținătoare de arme, în cadrul activităților fiind ridicate 11 arme letale și 2 neletale, în conformitate cu prevederile stabilite prin ordonanțele militare.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite și au confiscat bunuri în valoare de peste 2000 de lei”, se arată într-o informare a Poliției.

De asemenea, armele găsite de către jandarmii, militarii și polițiști locali sunt cele pe care le-ar fi confiscat în urmă cu 10 ani de la mai mulți interlopi, potrivit antena3.ro:

”Aceleași puști de asalt AK-47 pe care polițiștii și jandarmii le-au confiscat în urmă cu zece ani și care au fost returnate la finalul acelui proces încheiat cu achitarea definitivă a tuturor inculpaților pe motiv că faptele pur și simplu s-au prescris”.
Comentarii
Adauga un comentariu