Sport

SURPRIZA! Steaua se intoarce in Ghencea: „Luam si sigla inapoi”

Publicat: 17 mart. 2016

Gigi Becali si reprezentantii MApN s-au întâlnit pentru a discuta pe marginea situatiei în care se afla clubul de fotbal. „Vrem normalitate”, au fost bannerele afisate de suporterii Stelei la fiecare dintre meciurile din ultimele doua saptamâni, de când au decis sa se întoarca pe stadion. Fanii au simtit nevoia sa se implice activ în razboiul dintre Armata si clubul de fotbal, iar actiunea lor ar putea sa fie una importanta.

Astfel, miercuri, Becali si reprezentantii MApN s-au întâlnit si au dialogat în legatura cu situatia tensionata din ultimul an si jumatate. Patronul Stelei a dorit sa stie cum s-a facut evaluarea brandului (57,3 milioane de euro) si a vorbit despre oportunitatea participarii la o licitatie pentru utilizarea marcii. În paralel, s-a discutat si despre situatia stadionului, în acest moment clubul de fotbal efectuând toate antrenamentele la Domnesti. Sunt sanse bune în acest sens ca Steaua sa revina în Ghencea, pentru sedintele de pregatire.

„Astazi, 16 martie, la sediul institutiei, a avut loc o întâlnire între domnul George Becali si conducerea M.Ap.N., reprezentata de catre secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, informare publica si cresterea calitatii vietii personalului, Otilia Sava si secretarul general al M.Ap.N., Codrin Munteanu. Temele de discutie au fost evaluarea brandului “Steaua Bucuresti” si depunerea documentatiei pentru procesul de reabilitare si modernizare a Complexului Sportiv din Ghencea.

Reprezentantii M.Ap.N. au prezentat criteriile dupa care s-a facut evaluarea marcii “Steaua”, precum si stadiul procesului de stabilire a taxei de licenta pentru aceasta. La rândul sau, George Becali a declarat ca FCSB va analiza oportunitatea de a participa la procedurile competitive pentru utilizarea marcii. În ceea ce priveste stadionul, Ministerul Apararii Nationale a comunicat faptul ca documentatia necesara procesului de reabilitare urmeaza a fi depusa la Compania Nationala pentru Investitii în cel mai scurt timp.

Totodata, s-a reafirmat de ambele parti necesitatea unui dialog constant, respectând legislatia în vigoare si o abordare în sprijinul promovarii sportului de performanta”, se arata în comunicatul postat pe site-ul oficial al MApN. De notat faptul ca, pâna acum Becali a fost extrem de rigid în acest diferend, mereu sustinând public ca nu va da înapoi, convins ca are dreptate. De obicei, la discutiile dintre parti, Steaua era reprezentata de Valeriu Argaseala, presedintele clubului. Acum, la insistentele lui Laurentiu Reghecampf si ale lui Mihai Stoica, patronul pare dispus sa faca anumite concesii pentru binele clubului.

Intrat în direct la Fotbal Club, Gigi Becali a confirmat ca Steaua se va întoarce pentru antrenamente în Ghencea. Stadionul nu va fi utilizat, pentru ca urmeaza sa fie modernizat: reprezentantii MApN i-au dezvaluit ca noua capacitate a arenei va fi de peste 50.000 de locuri.

„E pace si buna credinta. Am vorbit cu oamenii, într-un birou al MApN unde era si o candela aprinsa. Mi-au zis ca vor face toate demersurile pentru antrenamente. Cam într-o luna se rezolva. Mi-au zis ca nu are rost sa jucam în Ghencea pentru ca stadionul se va moderniza. Va fi de 55-60.000 de locuri. Îl fac pentru Euro, e sigur”, a dezvaluit patronul echipei de fotbal, pentru ca apoi sa mentioneze ca procesul intentat de Armata va continua: „Procesul va merge înainte, dar nu se va cere retrogradarea”. În ceea ce priveste utilizarea marcii, premisele sunt de asemenea favorabile. În masura în care Armata va cere la licitatie o suma de bun simt, Becali promite sa plateasca. „Va fi scoasa marca la licitatie în câteva luni. Daca va fi un pret decent, îl platesc cu bucurie. Dureaza câteva luni pâna când sigla va fi înapoi la noi”, a mai spus latifundiarul.loading...

Adauga un comentariu