Titlurile zilei

Surpriză totală pentru șoferi! Primăria Iași vrea ca traficul de groază din Bucium să devină istorie: se lărgește șoseaua la 6 benzi pe cea mai aglomerată porțiune din tot drumul! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 18 nov. 2021
Porțiunea din șoseaua Bucium, din municipiul Iași, care va fi extinsă pentru fluidizarea traficului rutier
Primăria Iași va extinde șoseaua Bucium la 6 benzi pe o porțiune aflată la intersecția cu strada Trei Fântâni, fluxul de autoturisme urmând a crește cu 20 la sută pe direcția spre zona centrală

Schimbări importante în traficul din oraș, operate de Primăria Iași! Una dintre cele mai aglomerate șosele din municipiu va fi extinsă la 6 benzi, pe o distanță de câteva sute de metri. Șoseaua Bucium va avea 6 benzi pe porțiunea de la intersecția cu strada Trei Fântâni până la baza Pasarelei Socola. De săptămâna viitoare vor începe lucrările de extindere a șoselei respective

Schimbări importante de trafic, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din municipiul Iași! Pe o porțiune din șoseaua Bucium, pe sensul de mers către zona centrală, Primăria Iași va face o serie de modificări. Pe tronsonul de pe șoseaua Bucium de la intersecția cu strada Trei Fântâni către baza Pasarelei Socola au fost scoși mai mulți stâlpi de la marginea șoselei, pentru lărgirea drumului.
Stâlpii au fost mutați pe trotuar, iar, astfel, strada va putea fi lărgită cu încă o bandă. În aceste condiții, pe porțiunea respectivă, în loc de 5 benzi, vor apărea 6 benzi, câte 3 pe fiecare sens de mers. Lucrările de lărgire a porțiunii respective vor începe săptămâna viitoare.

Primăria Iași vrea ca traficul de groază din Bucium să devină istorie

Reprezentanții municipalității ieșene au explicat și în ce va consta modificarea de trafic pe tronsonul respectiv.

„Pe acea porțiune vor apărea 3 benzi la ieșire și 3 benzi la intrare. Dintre acestea, benzile din axul drumului reprezintă benzi de stocare pentru virajele la stânga, spre bulevardul Poitiers și către strada Trei Fântâni”, a precizat Radu Botez, consilier al primarului municipiului Iași.

În plus, conform calculelor, fluxul de trafic va crește fără a se mai înregistra ambuteiaje ca și până în prezent.

„Primăria Iași estimează că fluxul de autoturisme pe direcția Bucium – Centru va putea crește cu aproximativ 20 la sută. Accesul spre Centru se va face pe două benzi și nu va mai fi oprit pe banda spre bulevardul Poitiers”, a mai spus Radu Botez.

Coșmar rutier pe șoseaua Bucium!

Șoseaua Bucium a devenit un adevărat coșmar pentru șoferii din Iași. Zilnic, sute de mașini stau bară la bară zeci de minute pentru a tranzita artera către zona centrală a municipiului Iași. Traficul în zona șoselei respective a devenit o aventură pentru conducătorii auto.

Recent, municipalitatea a preluat în administrare șoseaua Bucium de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, decizie care a inclus și Pasarela Bucium. Șoseaua ar urma să fie reabilitată integral, drumul fiind într-o stare avansată de degradare. În urmă cu câteva luni, Primăria Iași a extins la 5 benzi porțiunea de șosea de la pasarela Socola, decizie care nu a fost însă suficientă pentru a scăpa de ambuteiaje.

Parapet de protecție pe șoseaua Bucium

În urmă cu câteva zile, Primăria Iași a decis să monteze și un parapet de protecție pe șoseaua Bucium. Locul în care, în septembrie 2020, a avut loc un accident rutier înfiorător ar urma să se transforme în totalitate. Pe șoseaua Bucium (DN 24), la numărul 101A, municipalitatea va monta parapeți de protecție.

Parapetul va apărea în zona în care un TIR a intrat într-o curte, accidentul fiind soldat cu decesul șoferului și al unei fetițe de 3 ani. Decizia montării parapetului a fost luată în Comisia de Circulație a Primăriei Iași și a fost avizată de Poliția Rutieră.

Comentarii
 • Lui Chirica ii este frica pentru ca se pregatesc multi ieseni sa-i rupa capul la primarie de smenar ordinar ce este, jeg de om care promite marea cu sarea. El a facut o prostie in Bucium, mare cat casa. Acolo stau multi jmecheri cu bani si pe multi i-a nemultumit. Nu are babi sa faca nici un proiect in Bucium. Mananca ca deobicei cacat. La fel si cu prostalaul de Botez, alt besinos si ala.

 • La venirea din Bucium, majoritatea masinilor fac stanga, pe Poitiers. Doar o mica parte merg inainte, spre centru. Deci nu vad de unde sa apara imbunatatirea anuntata.

 • Domnule primar, va rog sa va mutati in Bucium! Oriunde dupa 3 Sarmale. Ca sa prindem si noi pensia (de nervi mori mai repede) si soseaua latita (care e sora cu A8 cumva? Gemene? Siameze?). Hai la mai mare (altitudine, latime, viteza…).

 • Total gresit. Majoritatea merg inainte (aprox.55-60%). Oricum solutia gasita pare a fi data de niste amatori de la Cuca Macaii, nicidecum de niste specialisti demni de un oras ca Iasiul.

 • Bai incompetenților, de unde ati scos tampenia cu „latita pe cateva sute de metri”. Intre 3 fantani si baza pasarelei nici 50 de metri nu sunt. Spagarilor, fumati acelasi articol reciclat de câteva luni.

 • ………..pe o distanță de câteva sute de metri șoseaua Bucium va avea 6 benzi pe porțiunea de la intersecția cu strada Trei Fântâni până la baza Pasarelei Socola. ESTE VORBA DE MAXIM 60 metri !!!! Praf în ochi !!

 • O porcarie de articol….o porcarie de initiativa… bani aruncati degeaba…..solutii de rahat sa arate ca face ceva….mai bine demisioneaza chirica

 • Gaste naivi fraieri asta sunteti in fata penalului de primar si a celor din guvern parlament politica.. in bucium in zona spitalului 7 anu asta se v.a mai bloca inca de 3 ori strada pt combinatiile milionarilor si a borfasilor de la apamortal ..se mai fac inca 3 blocuri si 3 magazine mari de care inca nu stiti..

 • o sa fie ca pe traseul CUG – PODU ROS din iasi in anul 2 0 2 1 adica

  liber

  frumos

  larg

  rapid

  modern

  si bineintels, foarte direct

 • o sa fie ca pe traseul CUG – PODU ROS din iasi in anul 2 0 2 1 adica:

  liber

  frumos

  larg

  rapid

  modern

  si bineintels, foarte direct

 • Mare realizare ! Eu cred ca titlu articolului trebuie sa se intituleze ,, Praf în ochii proștilor ,, dar asta nu se poate patronachele ziarului e in grațiile Primariei

 • Cred ca unii de la Primaria Iasi traiesc in lumi paralele-6 benzi in capul lor de incompetenti se fac!Exista si alte variante ,dar nu se vrea sa se faca.

 • Vedeti ce usor arunci pisica in curtea altuia,e o variantă foarte viabilă prin spate la Dacia Service care nu poate fi folosită din cauza„cumătrului Norocea”.Masinile care vin din Bucium pentru Bdul Poitires vor vira la dreapta si pe sub pasarelă vor iesi in Poitires,dar terenul a fost concesionat cumătrului pe vreo 49 de ani,iar cumătrul a pus poartă la ambele intrări sub pod.Oare nimeni din orasul ăsta nu poate să dezlege enigma?

 • Vorbim despre o istorie ,,viitoare”, domnu Rotaru. Nimic nu se rezolvă daca nu se face un SENS GIRATORIU, bineinteles cu oarece exproprieri de interes local. Daca se vrea. Dacă nu se vrea vor fi istorii istorice viitoare. Am zis.

 • La frig sutele de metri se fac zeci, până se va executa va fi aproape un metru doar ca exemplu să ne arate că se poate…
  P. Ros e plin de semafoare nefuncționale care ar putea dirija traficul dacă ar fi utilizate. Nu mai știu cine și de ce le-au pus ( oare )…

 • Ca tot veni vorba de 3 fantani, te-apuca pensia pana te incadrezi in trafic, cand iesi mai ales din cartierul rezidential Confort, si chiar Baroque, in 3 fantani ! Efectiv stai la mila celor care tranziteaza drumul ala, sa te lase sa te incadrezi in trafic, spre bld-ul Socola !!! Sensurile giratorii ar salva cat de cat situatia !

 • Buna ziua. Fluxul de autoturisme spre Bucium – Centru nu va creste nici cu 2%! Este imposibil 20%, asa cum spun cei din Primaria Iasi. Toti vom circula pe acelasi pod, construit pe vremea comunismului! Daca faceti 10 benzi, cate 5 pe fiecare sens, nu se rezolva problema traficului in zona Bucium. Faceti alte cai de acces catre Bucium, 2 poduri peste calea ferata, un pasaj subteran in intersectia Poitiers – Trei Fantani! Nu s-a facut nimic (circulam pe aceeasi strada) in zona Bucium dupa 1990, desi autorizatii de constructie pentru blocuri si case s-au dat cu miile! Unde sunt banii din taxe si impozite? De ce nu se fac si alte cai de acces catre Bucium???

Adauga un comentariu