Sport

SURPRIZA! UEFA anunta înfiintarea unei noi competitii pentru echipele nationale

Publicat: 22 sept. 2016
1

UEFA vrea sa duca fotbalul la un alt nivel. Forul european anunta înfiintarea unei noi competitii care se va numi „UEFA Nations League” si la care vor lua parte 55 de echipe nationale.

Competitia are ca scop reducerea jocurilor amicale si va debuta în 2018. Prima editie a „UEFA Nations Legue” se va desfasura în perioada septembrie – noiembrie 2018, imediat dupa Cupa Mondiala din Rusia. Cele 55 de echipe participante vor fi împartite în 4 ligi, A-B-C-D, în functie de coeficientul UEFA. În Liga A se vor afla echipele cu cel mai bun coeficient, iar în Liga D, nationalele cu cel mai mic coeficient. Ligile A si B vor contine 4 grupe a câte 3 echipe, în Liga C vor fi 3 grupe de câte 4 echipe si o grupa de 3, iar în Liga D vor fi 4 grupe de câte 4 echipe.

Din fiecare liga, 4 câstigatoare de grupe vor promova în ”Final Four” si 4 echipe vor retrograda într-o liga inferioara pentru urmatoarea editie, care se va desfasura în 2020. Coeficientul obtinut de echipe în ”UEFA Nations League” va stabili si pozitia pe care o vor ocupa la tragerea la sorti pentru Campionatul European. Noua competitie UEFA le va oferi echipelor nationale înca o sansa sa se califice la urmatorul european.

„Final Four” este competitia care este dedicata câstigatoarelor celor 4 grupe din Liga A si se va desfasura în iunie 2019.
„UEFA Nations League” va oferi 4 locuri la EURO 2020. Din cele 10 grupe care vor fi înpreliminariile pentru calificarea la urmatorul Campionat European vor merge mai departeprimele doua echipe clasate, iar celelalte 4 locuri ramase vor fi ocupate de câstigatoarele din play-off-ul „UEFA Nations League”.

Meciurile din play-off-ul „UEFA Nations League” vor avea loc în martie 2020. La play-off vor participa 16 echipe, câstigatoarele grupelor din cele 4 ligi, adica 4 echipe din fiecare liga. În cazul în care acestea sunt deja calificate la turneul final, locul lor va fi luat de urmatoarea clasata în grupa. Cele 16 nationale vor fi împartite în 4 grupe a câte 4 echipe, iar câstigatoarele vor primi un loc la Campionatul European.
Preliminariile pentru EURO 2020 vor începe în martie 2019 si se vor desfasura în lunilemartie, iunie, septembrie, octombrie si noiembrie, fiind câte doua etape în fiecare luna. Preliminariile vor fi formate din 5 grupe a câte 5 echipe si 5 grupe a câte 6 echipe.
Urmatoarea editie a ”UEFA Nations League” se va desfasura în 2020.
Adauga un comentariu