National

Surpriza URIASA de care a avut parte ANAF la un control de rutina

Publicat: 13 sept. 2015
1

Administratorul unei firme din Arad este cercetat penal pentru evaziune fiscala de peste 18 milioane de lei, care a fost descoperita in urma unei inspectii fiscale de rutina facuta de ANAF.

Potrivit unui comunicat de presa remis, duminica, de Directia Judeteana a Finantelor Publice, un agent economic din municipiul Arad a facut obiectul unei inspectii fiscale de rutina pentru verificarea modului de calculare, declarare si achitare a impozitului pe profit si a TVA, descoperindu-se o evaziune fiscala ce depaseste 18 milioane de lei.

Citeste si ANAF va suplimenta numarul angajatilor cu 1.000 de posturi

Obiectul principal de activitate al firmei il constituie „Activitati ale agentiilor de publicitate”, iar verificarile au vizat perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014.

Inspectorii fiscali au descoperit o serie de nereguli, stabilind ca firma datoreaza statului un impozit de profit de 5.187.638 de lei.

Conform comunicatului, „din analiza evidentei contabile a societatii se constata ca aceasta inregistreaza o serie de cheltuieli cu serviciile realizate de diversi furnizori, pentru care nu poate face dovada realizarii efective a acestor servicii”.

Citeste si ANAF-ul a bagat spaima in romi. Cum au petrecut Sfanta Maria la Costesti

De asemenea, facturile de achizitie a marfurilor nu contin informatii cu privire la datele privind expeditia, iar avizele de insotire a marfurilor nu contin informatii cu privire la mijloacele de transport utilizate.

„Societatea se afla in imposibilitatea de a pune la dispozitia organelor de inspectie fiscala documentele de transport pentru bunurile achizitionate, respectiv livrate in perioada 01.01.2011 – 31.12.2014. Organele de inspectie fiscala au constatat ca societatea nu a putut prezenta pentru cheltuielile cu descarcarea de gestiune a marfurilor livrate, documente justificative care sa faca dovada realitatii si ca acestea au fost achizitionate efectiv, drept pentru care aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal”, se mai arata in comunicat.

Verificarile au scos in evidenta nereguli si privind TVA, la acest capitol firma datorand statului 9.183.802 lei. Inspectorii au mai calculat sume accesorii care ajung la 3.654.354 lei.

Citeste si ANAF: Veniturile colectate in primele opt luni din 2015, mai mari cu 10,36 miliarde lei (8,6%).

Pe numele administratorului a fost depusa sesizare penala la DIICOT pentru o evaziune fiscala de 18.025.794 lei.

Totodata, intrucat societatea a intocmit in mod eronat decontul de TVA, nu a efectuat inventarierea patrimoniului, nu a depus declaratiile informative cod 394, a desfasurat activitati intr-un loc care nu a fost declarat la Registrul comertului, s-a aplicat si o amenda de 16.000 lei si confiscarea sumei de 9.694.480 lei.

Comentarii
Adauga un comentariu